Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterissa odotetaan edelleen seuraavaa koronarokote-erää – Valmius massarokotusten aloittamiseen on hyvä

Yhteensä 93 prosenttia ikäihmisten palveluasumisen asukkaista ja 90 prosenttia ikäihmisten palveluasumisen henkilökunnasta on rokotettu.

Sosterissa on annettu tähän mennessä 1 625 koronavirusrokotusta ja 215 tehosteannosta. Koko tähän saakka käytössä ollut rokotekapasiteetti on hyödynnetty, kerrotaan Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin viikoittaisessa koronatilanteen katsauksessa.

Koronavirusrokotteita ovat tähän mennessä saaneet sairaanhoitopiirin ensilinjan henkilöstö sekä palveluasumisen asukkaat ja henkilöstö. Yhteensä 93 prosenttia ikäihmisten palveluasumisen asukkaista ja 90 prosenttia ikäihmisten palveluasumisen henkilökunnasta on rokotettu.

Rokotuksista huolimatta Sosteri edelleen suosittelee vahvasti harkitsemaan vierailuja palveluasumisen yksiköissä.

Ikäperusteiset väestörokotukset eivät ole vielä alkaneet rokotteiden niukan saatavuuden vuoksi. Toimitusvälit rokote-erille ovat edelleen pitkät. Sosterissa on hyvä valmius massarokotusten aloittamiselle.

Sosteri tiedottaa massarokotusten alkamisesta mediatiedotteilla ja lehti-ilmoituksilla, kunhan rokotteita saadaan ja rokotukset voidaan aloittaa.

Viimeisin tartunta on todettu 19. tammikuuta

Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueen viimeisin koronavirustartunta on todettu 19. tammikuuta 2021. Tartuntojen lukumäärä viikoilla 2 ja 3 oli yhteensä 4.

Viikolla 2 Sosterissa otettiin yhteensä 447 testiä ja viikolla 3 yhteensä 401 testiä. Edelleen koronavirustestausmäärät ovat alemmat kuin ennen vuoden vaihdetta, Sosteri kehottaa tulemaan testiin pienissäkin koronaan viittaavissa oireissa.

Itä-Savo on edelleen koronaviruksen leviämisessä perustasolla.

Sosteri suosittelee edelleen välttämään yli 10 hengen kokoontumisia yksityisyystilaisuuksissa. Sosteri muistuttaa myös, että THL:n uudessa päivitetyssä maskisuosituksessa turvaväli on nyt kaksi metriä. Sosterissa on voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus.

Juttua korjattu 26.1.2021 klo 15.02: Poistettu virke, jossa kerrottiin, ettei rokotteita olisi annettu Sosterissa yli viikkoon. Viikon aikana on annettu lähinnä tehosterokotteita.