Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tilaisuus, jota ei saa hukata – Lapin-ihmeeseen on olemassa kaikki edellytykset

Savonlinnan seudun matkailuelinkeinolle on avautumassa mahdollisuus, jollaista on odotettu pitkään.

Savonlinnan Materkankaalle saapuu parhaassa tapauksessa seitsemällä tilauslennolla jopa 700 matkailijaa, joista ensimmäisiä odotetaan jo ensi kuussa kolmella koneella Rotterdamista, Hollannista. Elo–syyskuussa on vuorossa Saksa. Neljä lentoa nousee ilmaan Frankfurtista.

Savonlinnan charterlentoja on jo kuvattu samankaltaiseksi mahdollisuudeksi kuin, millä Lapin kansainvälinen matkailu kasvoi nykyiseen mittakaavaansa. Lapin matkailulla on juuret jo 1930-luvulla, mutta kansainvälinen matkailu alkoi kasvaa vasta 2010-luvulla juuri charter lentojen ansiosta.

Varmaa on ainakin se, että Keski-Euroopan lomalennot ovat Savonlinnan seudun matkailulle tilaisuus, jota ei saa hukata.

Helppoa on myös olla samaa mieltä Harjun Portin toimitusjohtajan Markus Kaskisen sekä Savonlinna-risteilyjen toimitusjohtajan Piia Kinnusen kanssa siitä, että nyt on hetki, jolloin tarjonnan on oltava lomalaisille runsasta ja riskiäkin yrittäjien on kyettävä ottamaan.

Yhteistyön on oltava moitteetonta. Maali on yhteinen ja siihen on kaikkien syytä porukkana tähdätä.

Savonlinnan seudulla on mitä tarjota. Saimaa, järviluonto, mökit, hotellit, suuri määrä erilaisia aktiviteetteja, historiaa, hyvää lähiruokaa, puhtautta, rauhaa eli kaikkea sitä, mikä oikein paketoituna ja markkinoituna varmuudella kiehtoo myös keskieurooppalaisia.

Lennoilla Savonlinnaan saapuu myös kansainvälisiä matkailutoimittajia ja matkanjärjestäjiä, joiden mukanaan viemä viesti on jatkon kannalta tärkeä. Jopa vieläkin merkittävämpiä ovat itse lomalaiset. Heidän positiiviset kokemuksensa, mielipiteensä ja suosituksensa ovat parasta mahdollista mainontaa.

Hyvin kehittyvällä matkailulla on mahdollisuus vaikuttaa myös muihin seudulle tärkeisiin asioihin. Kasvava matkailu on hyvä syy vaatia valtiolta muun muassa panostuksia liikenneolosuhteidemme kehittämiseksi.

Lapissa matkailu on kasvanut miljardibisnekseksi ja koronan tuoma taantumakin jo reippaasti ohitettu. Saimaan alueella ja Savonlinnan seudulla samaan Lapin-ihmeeseen on olemassa kaikki edellytykset. Siihen on nyt tartuttava. Pikavoittoja ei ehkä ole odotettavissa, mutta periksiantamattomalla työllä on mahdollista vahvistaa merkittävästi koko seudun elinvoimaisuutta.