Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Synttäreistä ja rotinoista

Kuutin synttäreille Sulosaaressa 25.2. osallistuneita saimaannorppien ystäviä saattoi hieman hämmentää, kun tapahtuman yhteydessä vietettiin myös kuutin rotinoita, jotka oli aiemmin totuttu näkemään Torisillan ympäristössä. Siksi muutama julkinen sana järjestelyn taustoista.

Yhteinen saimaannorppamme LIFE-hankkeen ohjelmaan ovat kuuluneet kevättalviset Kuutin synttärit Lappeenrannassa. Tänä vuonna niillä haluttiin ilahduttaa savonlinnalaisia, ja luonteva ajankohta tapahtumalle sijoittui viikolle, jolla avattiin Riihisaaren museossa Suomen luonnonsuojeluliiton Norppavisio – näkyjä saimaannorpasta -näyttely.

Paria päivää ennen Sulosaaren tapahtumaa sen järjestäjä norppahankkeesta sai yhteydenoton Sakke ry:n entiseltä toiminnanjohtajalta ja pyynnön järjestää Kuutinrotinat synttäritapahtuman ohessa. Kummiksi kysyttiin luonnonsuojeluyhdistystä.

Myönnyimme kutsuun, kun olimme käsittäneet, että olisi sallittua järjestää rotinat tällä kertaa Sulosaareen suunnitellun norppatapahtuman yhteydessä.

Siten päädyttiin lausumaan tapahtuman ohjelmaan liitettynä myös juhlava ja norppaystävällinen rotinajulistus kera saatesanojen, joilla valotettiin perinteen taustaa Kivitaskuseura ja Sakke ry mainiten. Paikalla olleelle kuuttihahmolle paistettiin nuotiolla tuoretta tikkupullaa.

Siksi jonkinasteisesti yllätyimme, kun saimme tietää Kivitaskuseuran suunnittelevan rotinatapahtumaa myös Torisillalle sunnuntaiksi 12.3.

Toivomme, että jatkossa tieto ja toiveet kulkisivat varhaisemmassa vaiheessa tahoille, jotka halutaan osallisiksi ja järjestäjiksi Kuutinrotinoihin.

Tämän kevään kuuttien elämän toivomme alkavan onnellisesti häiriöttömissä olosuhteissa.

Timo Luostarinen

Puheenjohtaja

Tiina Pulkkinen

Sihteeri

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry