Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Työvoimapula on luonut uudenlaisia johtamistarpeita

Selvitin juuri 30:lta HR-johtajalta näkökulmia työvoimapulaan. Viesti oli, että luottamus ja kyky vaikuttaa hybridiympäristössä ovat nousseet uuteen arvoon. Joillekin kokeneille johtajille etätyöskentelyn johtaminen on osoittautunut kuormittavaksi, kun entiset vaikuttamisen tavat eivät enää päde, eikä henkilöstöä voi kontrolloida. On pakko luottaa.

Muutos on luonut mahdollisuuksia johtajille, joilla on halu luottaa, sekä kyky ymmärtää erilaisuutta ja tunnistaa omia arvojaan. Heidänlaisiaan kaivataan, jotta työyhteisömme ovat haluttuja työpaikkoja. Exceleitä tarvitaan edelleen, mutta ankara työvoimapuola on luonut henkilöstön hyvinvoinnista johtamisen ykkösprioriteetin. Vain siten voidaan asiakkaatkin palvella hyvin.

Johtamistehtäviin tulisikin valita vain heitä, jotka ovat halukkaita kantamaan vastuuta, viestimään avoimesti ja auttamaan muita onnistumaan. Muuttunut arvo- ja vastuullisuusilmapiiri suosii nyt tunneälykkäitä ja osallistavia johtajia, jotka ajattelevat johtamista palvelutehtävänä.

Kannustankin luottamustahoja ja johtoryhmiä tekemään vastuullisia ja arvojen mukaisia valintoja. Työvoimapulan ratkaisemiseen tarvitaan kaikki keinot käyttöön ja avainhenkilöiden roolitukset ovat nopeimpia tapoja muuttaa johtamista.

Jukka Saksi

KTT, viestintä- ja arvovalmentaja

Vantaa