Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Eläinten oikeudet

Puhutaanpa hetki eläimien hyvinvoinnista.

Nykyään moni ihminen ottaa lemmikkieläimiä, vaikka ei osaa hoitaa ja ruokkia eläintä oikein. Etenkin kissoille ja koirille annetaan huonoa ruokaa, joka sisältää enimmäkseen viljoja. Viljat eivät kuulu kissojen eivätkä koirien ruokavalioon!

Jyrsijöitä ja kaneja pidetään matalissa pienissä häkeissä ja syötetään markettiruokaa. Päivittäistavarakaupoissa myydään väriaineita ja hiivoja sisältäviä ruokia.

Ratsastuskouluissa hevosia ja poneja saatetaan lyödä ja potkia. Hevosilla on epäsopivia varusteita ja suurimmalla osalla poneista on häntäremmit. Hevosten pitää päästä toteuttamaan lajityypillistä toimintaa. Joillakin ratsastuskouluilla asiat on ihan hyvin! Hevosille ei saa syöttää mitään ylimääräistä, esim. karkkeja ja leipää, jota ei ole kuivattu. Jos leipää ei ole kuivattu, suurin osa hevosista kärsii vatsakivuista. Kaikkien eläimien pitäisi saada oikeanlaista liikuntaa ja levätä rauhassa.

Mikään eläin ei kuulu häkkiin!

Lemmikkieläin ei ole häkkieläin. Pieneläimiä esim. hamstereita voi pitää vaihtoehtoisesti terraariossa tai isossa muovilaatikossa jonka kanteen on laitettu verkkoa. Koirat voi asua pihalla osan päivästä isoissa turvallisissa itse tehdyissä häkeissä, mutta ei täyspäiväisesti. Eläimet rupeavat stressaamaan häkissä ja voivat jopa karata.

Eläimien kannalta uutena vuotena ja ylipäätään muulloinkin rakettien ampuminen pitäisi mielestäni kieltää kokonaan.

Lähes kaikki eläimet pelkäävät ilotulitusraketteja ja voivat karkailla sekä ahdistua pitkäksi aikaa.

Leena Löytynoja

Mertalan koulu, 5B

Savonlinna