Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hyvinvointialue kaipaa yhteistyötä ja rakentavaa keskustelua

Olin hyvinvointialueen Eloisan valtuuston kokouksessa, missä päätettiin muun muassa talousarviosta vuodelle 2023. Perehdyttyäni valmisteltuun materiaaleihin, huomasin virkamiesvalmistelun olleen ensiluokkaista. Mikä parasta, materiaali talousarvioineen oli laajasti ihmisen asialla.

Tätä täytyy arvostaa erityisesti olosuhteet huomioiden. Hyvinvointialueet aloittavat haastavissa olosuhteissa, taloutta varjostaa pandemian kurittama talous ja energiakriisi tuo painetta julkiseen talouteen entisestään. Ei ole itsestään selvää, että keskittyminen pysyy siinä mistä on ennen kaikkea kyse – eli palveluista ja niitä käyttävistä ihmisistä.

Tasa-arvoinen palvelutarjonta jokaisessa kunnassa, kahden päivystävän sairaalan malli on mainittu monessa kohtaa pohjamateriaaleissa. Nykyisen hallituksen linjaus lisärahoittaa alueemme kahta sairaalayksikköä luo turvallisen näkymän tulevaisuuteen.

Itse kokousta ja käytyä keskustelua ei voi valitettavasti arvioida samoin sanankääntein. Osa päättäjistä vaikutti kylvävän vastakkainasettelun ilmapiiriä ja keskittyvän uhkakuvien maalailuun. Tätä en toivoisi uudelta valtuustoltamme, sillä eripura ja uskoa syövyttävät äänensävyt vaikeuttavat hyvinvointialueemme aloitusta. Ne ovat myös omiaan heikentämään Eloisan työnantajabrändiin liittyviä tavoitteita. Strateginen tavoite on olla paras työpaikka.

Vain laajamittaisella yhteistyöllä ja rakentavalla vuoropuhelulla pystymme pitämään lupauksemme hyvinvointialueen tuomista paremmista hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden palveluista. Mielestäni niihin kuuluvat ilman muuta päivystävät sairaalan yksiköt Savonlinnassa ja Mikkelissä sekä lukuisat moniammatilliset palveluyksiköt laajasti Etelä-Savon alueella.

Janne Leinonen

Kansanedustajaehdokas (kok.)

Savonlinna