Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Arjen liikkumattomuus kuormittaa kansantaloutta miljardeilla vuosittain

Jo vuosikausia on ollut nähtävissä koulu- ja seuratoiminnassa, että lasten ja nuorten liikkuminen on dramaattisesti vähentynyt. Jos haluamme menestyä kansakuntana tulevaisuudessa, tämä trendi on pysäytettävä ja sen pysäyttämiseen on löydyttävä valtiolta riittävät eurot.

Suomen valtiolla on seuraavien vuosien aikana lukemattomia taloudellisia haasteita, mutta tutkitusti on helppo osoittaa, että liikuntaan panostetut eurot ovat kannattavia ja palvelevat kansantalouden hyvinvointia.

Liikkumisen avulla voimme ennaltaehkäistä lasten ja nuorten pahoinvointia, syrjäytymistä ja sitä kautta parantaa suomalaisten yleistä hyvinvointia. Ilman riittäviä toimenpiteitä nyt, se ei ole mahdollista.

Suomi on aikoinaan nostettu maailmankartalle huippu-urheilun menestyksellä. Menestyksen takana on ollut riittävä liikunnan harrastaminen, mikä luonnollisella tavalla edesauttoi kansakunnan hyvinvointia, fyysistä kuntoa ja sitä kautta huippu-urheiluun seuloutui enemmän potentiaalisia menestyjiä.

Urheiluopistoverkostoon kuuluu satoja liikunnan asiantuntijoita ja yhdessä olemme aidosti huolissamme suomalaisten liikkumattomuuden aiheuttamista ongelmista.

Urheiluopistoverkosto on ainutlaatuisella konseptillaan jakautunut ympäri Suomea liikuttaen vuosittain valtavan määrän lapsia, aikuisia, senioreita ja huippu-urheilijoita. Urheiluopistot ovat olleet jo vuosikymmeniä merkittävässä roolissa suomalaisen liikkumattomuuden ennaltaehkäisemisessä, sitä kautta olemme saavuttaneet menestystä hyvinvoinnin parantamisessa sekä huippu-urheilussa; varsinkin kun menestys suhteutetaan Suomen väkilukuun.

Urheiluopistoverkostoon kuuluu satoja liikunnan asiantuntijoita ja yhdessä verkostona olemme aidosti huolissamme suomalaisten lasten ja nuorten liikkumattomuuden aiheuttamista ongelmista, unohtamatta ikääntyvää väestörakennetta. Urheiluopistoverkostona vaadimme liikunnan rahoituksen ja toimintaedellytysten turvaamista myös tulevaisuudessa.

Peräänkuulutamme pitkäjänteistä ja suunnitelmallista päätöksentekoa, jotta suomalainen yhteiskunta palaa hyvinvointivaltiona kehittymisen tielle. Jokainen urheilutoiminnan tukemiseen laitettu euro maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin yhteiskunnallisina säästöinä.

Toni Roponen

Toimitusjohtaja ja rehtori

Tanhuvaaran Urheiluopisto ja Sport Resort

Suomen Urheiluopistoverkostoon kuuluu 11 urheiluopistoa