Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijan lyhyet | Paljon uimahalleja Suomessa kierrellyt. Törmäsin ensimmäistä kertaa kieltoon: "Älä aja partaasi täällä." Alussa huvitti, ovatko nämä tosissaan. Ilmeisesti ovat. Miksi? | Kuntoilija

Vuonna 1990 kirkkoon kuului koko maassa 88 prosenttia, Helsingissä 77,3 prosenttia. Vuonna 2022 kirkkoon kuuluu 66,5 prosenttia koko maassa, Helsingissä 49 prosenttia. Helsingissä valtuutettujen keski-ikä 47 vuotta, arvoliberaalit menestyivät, 73 prosenttia kannattaa samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimistä, 10 prosenttia vastustaa. Siispä Savonlinnan on vaikea houkutella nykyarvoilla nuoria muuttajia.

Tekstiviesti

Jos kirkko ei aukaise ikkunoita yhteiskuntaan, Luojan taivaan valo ei paista sisään. Tulkitsijoita olette myöskin te, Parkkinen ja Liukko. Ihmisiä. Kun Herran sana on "kolkuttavalle avataan", te koette oikeudeksenne olla vastaan.

Ketä vastaan siis olette?

Tärkeän asian hoitotyöstä, Kirsi Visunen, nostit esiin. Toivottavasti asiat toteutuu ja menee eteenpäin koska näitä potilaista vastuun ottavia hoitajia tarvitaan.

Hyvää hoitoa saanut

Tietääkö joku mistä löytyy enemmän tietoa Nousulan joulumyyjäisistä lauantaina 26. marraskuuta? Ovatko samaan aikaan kuin viime vuonna 9-14?

Lukija

Kyllä. Joulumyyjäiset kylätalo Nousulassa Silvolassa lauantaina 26.11.22 klo 9-14. Paikalla yli 25 myyjää. Anttolan koululaiset lavalla.

Toimitus

Kadotin tärkeän avainnippuni viikko sitten. Oletko sinä mahdollisesti löytänyt avaimeni? Voisitko ystävällisesti viedä ne löytötavaratoimistoon, jättää yhteystietosi, niin maksan palkkion!

Kiitos

Suomen hallitus päätti hoitajamitoituksesta ja sen jälkeen todettiin, ettei Suomessa hoitajat riitäkään. Suomen hallitus muutti päiväkoteja koskevan lain, jonka mukaan päiväkodeissa pitää olla enemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita ammattilaisia. Nyt eivät päiväkodeissa työntekijät riitäkään. Suomen päättäjille pieni neuvo: olisiko tutkittava ensin, mihin päätökset johtavat, ennen kuin päätöksiä tehdään? Hoiva-apulaiset auttaisivat sekä vanhusten palveluasumisen että päiväkotien työntekijäpulaa, mutta heitä ei voi nyt järjettömien päätösten vuoksi käyttää.

Järki käteen

Seurakuntavaalien matala äänestysprosentti – lääkkeeksi vapaaehtoistyötä ja homovastaisuutta. Rukousmäärät nousuun.

lol

Kyllä kuultaa vanha taistolainen ajatusmaailma Heli Järvisen ennallistamisasetuksesta. Suomi ei voi itse päättää metsistään ellei esitystä muuteta.

Pidän huolta omastani

Liikuntatoimi herätys, pari viikkoa ollut pakkasia yötä päivää, eikä ulkojäille ole tehty mitään. Kesästä asti on ollut aikaa valmistella hommia.

Veronmaksaja

Miten on mahdollista, että kun sota syttyi, niin seuraavana päivänä kaikki hinnat nousivat pilviin. Wc-paperikin oli ennen 2,40 ja sitten heti 3,30. Olin Etelä-Amerikan linjalla 60-luvulla, olimme Santosissa ja lastasimme kahvia. Vieressäni oli vanhempi seilori, joka kertoi, että eräänä vuonna kahvia tuli Brasiliassa niin paljon, että sitä poltettiin junissa, koska ei voitu myydä maailmaan, koska markkinat olisivat menneet sekaisin alihinnan vuoksi.

Urpo

Nyt pauhaan minäkin. 300 metriä korkea tuulivoimala tarvitsee 1 000 kilogrammaa harvinaisia maametalleja, 20 tonnia alumiinia, 500 tonnia terästä, lisäksi fossiilista öljyä, valtavat maa-alueet jotka on raivattu kaatamalla tuhansia hehtaareja metsäalueita. Mielestäni nämä tuulivoimalat jo yksistään tuhoavat linnustoamme sekä näiden tuulivoimaloiden alla asustavia pikku eliöitä, ja toki voimalat ajavat lähialueen isommatkin eläimet asuinalueiltaan pois. Kaivokset tekevät samanlaista tuhoa luonnollemme sekä vesistöillemme. Mutta tämä vihreä siirtymä tarvitsee ottaa itselleen luonnosta kaiken minkä irti saa. Ja näistä eläinten hyvinvoinneista saadaan nähdä päivittäin surullisia kuvia. Kolme maatilaa lopettaa päivittäin.

Olisi vielä paljon muutakin sydämellä

Meillä on vain tämä hetki. Tämän päivän valinnat vaikuttavat tulevaisuuteen – omaan ja toisten. Säästääkö sähköä tänään vai pakosta? Laajimmillaan kyse on luonnon monimuotoisuudesta ja maapallon luonnonvarojen riittävyydestä. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa oman millipisaran verran.

Toinen pieni kulkija

Erikoisen hyvää ja ystävällistä työtä Savonlinnan keskussairaalan kirurgian poliklinikan lääkärille Janne Lassilalle ja koko tiimille. Teillä on sydän paikoillaan.

Tähystettävä 22.11.

Kiitos, Kirsi Visunen, hoitotyön johtamisen tärkeyden esiin nostamisesta ja asian avaamisesta. Hoitotyö tarvitsee yhtä lailla johtajuuden tunnustamisen tulevalla hyvinvointialueella ja sen hallintosäännössä siinä missä johtava ylilääkäri ja sosiaali- ja integraatiojohtajakin. Johtajaylihoitajan työ on tärkeää ja merkittävää hoitotyön kehittämisen sekä alan veto- ja pitovoiman kannalta.

Tasa-arvoisen hoitotyön puolesta

Kaikki eivät työskentele päivänvalossa moni liikkuu yöllä ja tekee töitä joten annetaan katuvalojen palaa yöllä.

Jussi

Sananlasku: "Turha itkeä kun paskat on jo housussa". Oli aika kun varhaiskasvatukseen oli riittävästi henkilökuntaa. Kunnat keksivät säästötoimet, ei vakinaisteta toimia, aletaan ketjuttaa sijaisuuksia vuosikymmeniä, sitten vähennetään päiväkoteja minimiin. Nyt on ongelma.

No niin

Liikunta luonnon ehdoilla on ekologisempaa ja halvempaakin Siis kesällä ulkokenttäjutut ja pitemmät juoksentelut ja uinnit, vähemmän hallien lämpösäätelyä Talvella suksimiset, mäenlaskut ja kiekkopelit, kun on pakkaskelit. Vaihtelu virkistää, sanotaan.

Siis monta harrastusta

Kyllä Pekka Nousiaisen työ keskussairaalan hyväksi on ollut merkittävä. Tuskin Lustoakaan meillä olisi ilman häntä. Entäs maanpuolustuskillan vetäminen alusta asti.

Kiittäen

Viikonlopun pitsatarjous neljä kappaletta kympillä, mutta perjantaina klo 19.30 ei ainuttakaan esillä kaupan altaassa.

Miksi ei tilata enemmän

Toimittajat kirjoittavat usein, että joku henkilö on ”taikkarin kasvatti”. Se ei tee oikeutta päiväkodille, ala- ja yläkoululle eikä kodille, joissa lapsi on kasvanut toistakymmentä vuotta. Lukio kestää 3–4 vuotta.

Kysyn