Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kaikki keinot käyttöön jokapäiväisen turvallisuuden edistämiseksi

Savonlinnassa on tapahtunut useita traagisia liikenneonnettomuuksia viimeisen vuoden aikana. Kolarien seurauksia olemme menettänyt nuoria tulevaisuutta rakentavia ihmisiä. Jokainen tällainen menetys on liikaa.

Tuntuu kovin turhalta pienelle paikkakunnalle, missä mielipiteiden mukaan on toimiva liikenteen valvonta, puitteet kouluissamme on kunnossa opetuksen ja valistuksen suhteen. Onko meillä nuorille riittävästi harrastuspaikkoja ja ohjausta? Tukevatko perheet harrastuksia? Vai onko harrastukset liian kalliita, ja aikaa kulutetaan muilla keinoin?

Minut on valittu vuodenvaihteessa aloittavan hyvinvointialueen turvallisuuslautakuntaan. Uskon turvallisuuslautakunnan pureutuvan vakavasti arkipäivän turvallisuuden asioiden ratkaisemiseen. Jokaisella seudulla asuvalla on oikeus turvalliseen asumiseen ja elämiseen niin töissä, koulussa kuin vapaa-aikoina.

Turvallisuus ei ole pelkästään maanpuolustusta tai terveysturvaa, vaan monesti hyvin arkipäiväisiä asioita, lämpöä ja puhdasta vettä kodissa, kaupoissa riittävästi elintarvikkeita ja kaduilla voi liikkua vapaasti ilman uhkaa.

Elämme varsin poikkeuksellisia aikoja. Juuri nyt turvallisuuden tunne ja turvallisuus elää ilman ulkoisen henkisen tai fyysisen uhkan tunnetta on tärkeämpää kuin koskaan. Yhdessä voimme rakentaa myös Savonlinnasta entistä turvallisemman paikan olla ja elää.

Janne Leinonen

Etelä-Savon hyvinvointialueen turvallisuuslautakunnan jäsen,

kansanedustajaehdokas (kok.)

Savonlinna