Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Taiteilijan unelma

Oletko kuullut ajatusleikistä, jossa pohditaan mystiseltä taholta tarjoutuvaa mahdollisuutta tulla maailma parhaaksi kuvataiteilijaksi, mutta sillä ehdolla, ettei luomuksia saa kukaan koskaan päästä näkemään.

Sitten kysytään: ottaisitko kopin? Haluaisitko olla tuo taiteilija? Hyvän tekemistä vain itselle.

Nuo ajatukset aasinsillaksi kokemukseeni jonkinlaisena kuvataiteilijana, kun olen pitänyt kotini kupeella näkyvällä lasikuistilla ns. taidegalleriaa alkaen heinäkuulta ja yhäkin. Kummoista liikennettä en odottanut, onhan kohde Kellarpellossa, keskustasta viiden kilometrin päässä.

Mutta sentään aivan kaupunginosan pääkadun äärellä, näkyvällä paikalla ja tien penkalla kehotus ”Kaikille avoin taidenäyttely.”

Yli kolmen kuukauden aikana on näyttelyssä yhteensä käynyt viitisentoista ihmistä. Mahdollisesti joitain tietämättäni, onhan leveä ovi ollut iltapäivät omia aikojaan avoinna. Tarpeettomana seisonut tila on nyt ilman ylimääräisiä kuluja mukavassa käytössä, kuin talon päädyn kokoinen näyteikkuna, noin sadalle maalaukselle. Maalaukset ovat tietysti myynnissäkin, jos sattuu kiinnostamaan. Varastossa on lisää. Öljyvärityöt kestävät kylmää, joten näyttely on yhä avoinna. Tervetuloa katsastamaan!

Alun ajatusleikki on sovellettavissa muihinkin taiteenlajeihin. Haluaisiko säveltäjä tai muusikko olla maailman parhain noilla ehdoilla? Entä kapellimestari orkesteritta?

Esko Aspivaara

Savonlinna