Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hallitukselta kohdennuksia liikennehankkeisiin

Hallitus antoi torstaina 27.10. lisätalousarvioesityksen, joka sisältää merkittäviä kohdennuksia muun muassa liikennehankkeiden rahoitukseen. Lisäksi tehtiin tärkeä päätös työkoneiden polttoöljyn polttoainetuesta.

Itä-Suomen pääväylän valtatie 5:n parantamiseen Hurus–Hietanen-välillä esitetään jo aiemmin päätetyn 5,3 milj. euron lisäksi 7 milj. euron lisämäärärahaa. Lisämääräraha kohdistuu vuodelle 2023 ja mahdollistaa viimein pitkään odotetun tien parannushankkeen käynnistämisen.

Panostukset itäisen Suomen tieverkon kehittämiseen ovat erittäin kaivattuja ja tervetulleita. Etenkin vt 5:llä on suuri merkitys niin elinkeinoelämän kuljetusten, kuin henkilöliikenteen kannalta. Hurus–Hietanen-hankkeella parannetaan huonoon kuntoon päässeen tieosuuden liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta.

Työkoneissa käytettävän polttoöljyn osalta mahdollistetaan samanlainen polttoainetuki, kuin mitä aiemmin tänä syksynä on jo päätetty kuljetusalan yritysten osalta.

On hyvin tiedossa, miten vaikea tilanne polttoaineiden nopeasta hinnan noususta on monelle yritykselle aiheutunut. Tällä on vakava vaikutus paitsi yrityksille, myös Suomen huoltovarmuuden turvaamiselle. Tuen saaminen nyt myös työkoneiden polttoöljylle on todellakin perusteltu toimenpide.

Jari Leppä

Kansanedustaja (kesk.)

Pertunmaa