Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Savonlinnan sivistyslautakunnalle tilavuokrista ja avustuksista

Me savonlinnalaisten urheiluseurojen edustajat esitämme, että kaupungin tulisi tukea kaikkia junioriurheiluun käytettäviä tiloja enemmän.

Tällä hetkellä juniorit, jotka harjoittelevat suoraan kaupungin hallinnoimissa tiloissa (esim. Kyrönniemen kenttä, koulujen salit), maksavat noin 30 prosenttia muiden käyttäjien maksusta, kun taas Savonlinnan Liikuntahallissa ja Talvisalon jäähalleissa maksu on noin 50 prosenttia täydestä tuntimaksusta ja Tanhuvaaran jalkapallohallissa 100 prosenttia.

Lisäksi monet seurat joutuvat vuokraamaan harjoitteluun käypäisiä tiloja ulkopuolisilta, jolloin kaupunki tukee vuokria maksimissaan 40 prosenttia.

Nykyisellään kaupungin perimät maksut esimerkiksi jääurheilussa ovat huomattavasti lähikaupunkeja korkeammat. Esimerkkeinä: Lappeenranta 10 euroa per tunti, Mikkeli 36–41 euroa per tunti ja Joensuu 26,50 euroa per tunti. Mikäli tilavuokria kohtuullistettaisiin samaan muiden kaupungin tilojen kanssa (30 prosenttia aikuisten maksusta) jäisi jäävuoron maksu edelleen 33 euroon tunnilta ja jalkapallohallin vuokra junioreille olisi 36,5 euroon tunnilta. Lähikaupungeissa osa koulujen salivuoroista on junioreille jopa täysin ilmaisia.

Mikäli kaupunki varaisi junioriurheiluun suuremman määrärahan olisi seurojen mahdollista kehittää toimintaansa myös matalan kynnyksen harrastamisen suuntaan. Tällä hetkellä ikäluokkien pienentyessä ja perheiden talouden tiukentuessa läheskään kaikki halukkaat eivät ohjattuun harjoitteluun voi osallistua korkeiden kausimaksujen vuoksi.

Mahdollistamalla matalan kynnyksen harrastamisen lapsille ja nuorille pystytään ehkäisemään syrjäytymistä. Joukkuelajien seuroilla on ensimmäistä kertaa todellisuutta se, ettei kaikille ikäluokille pystytä tarjoamaan joukkuetta. Siksikin pitäisi pystyä järjestämään enemmän vuoroja höntsäilyyn / harrastamiseen. Nykyisillä taloudellisilla resursseilla se ei seuroille ole mahdollista.

Savonlinnassa 7.9.2022

Sami Nuopponen

Puheenjohtaja

East Volley jr

Ilpo Räty

Varapuheenjohtaja

Top Team

Jatta Kaskinen

Puheenjohtaja

Savonlinnan Ajo

Jarkko Saksman

Hiihtojaosto pj.

Savonlinnan Hiihtoseura

Johanna Silvennoinen

Puheenjohtaja

Savonlinnan Taitoluistelijat

Maarit Leskinen

Puheenjohtaja

Savonlinnan Voimistelu ja Liikunta

Sami Ilvonen

Puheenjohtaja

Juniori-STPS

Joni Jäntti

Valmennuspäällikkö

Savonlinnan Riento

Vesa Pölönen

Puheenjohtaja

Juniori-SaPKo

Petri Karppanen

Puheenjohtaja

SaPKo U20

Antti Turkki

Varapuheenjohtaja

Olavin rasti

Jussi Turtiainen

Puheenjohtaja

Savonlinnan Verkkopalloseura

Ismo Seppänen

Toiminnanjohtaja

Savonlinnan Shikata