Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus BLC:ltä ja OP Suomi-Infralta odotettu uutinen

Savonlinnalainen BLC-osuuskunta ja OP Suomi-Infra -sijoitusrahasto kertoivat maanantaina investoivansa 80 miljoonaa euroa Itä-Suomen tietoliikenneyhteyksiin. Käytännössä toiminta tapahtuu BLC-osuuskunnan ja OP Suomi-Infran yhteisyrityksen kautta.

Uutinen on merkittävä monestakin eri syystä.

Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa huomion arvoista on jo se, että molemmat yritykset ovat kotimaisia ja vakavaraisia. Tietoliikenneyhteydet ovat oleellinen osa toimivan yhteiskunnan infrastruktuuria, olipa tilanne tai olosuhteet mitkä hyvänsä. Siksi voi olettaa, että valokuituverkon kotimaisella omistuksella on oma tärkeä merkityksensä. Sekä lisäksi sillä, että valokuituverkkojamme ei ole rakentamassa pelkästään pääomasijoittajapohjaiset rakentajat, joiden rahoitus tulee pitkälti ulkomailta.

Itä-Suomessa uutinen on myös odotettu.

Toimintavarmemman ja nopean valokuituverkon vähäisyys itäisessä osassa maatamme on katsottu ongelmaksi muun muassa yritysten sijoittumiselle tai jopa etätöiden tekemiselle.

Kuituverkon vähäinen määrä muuhun Suomeen verrattuna on tällä hetkellä esimerkiksi Etelä-Savossa merkittävä. Kun muualla Suomessa kuituverkon saatavuusprosentti on keskimäärin 60, Etelä-Savossa sen on vain noin 25.

Yhteistyrityksellä on jo menossa rakentamishankkeita eri puolilla Itä-Suomea. Myös Savonlinnaan on tulossa toimenpiteitä jo ensi vuoden aikana. BLC-osuuskunnan toimitusjohtaja Hannu Väänänen lupaa, että kaupungin taajamia valokuidutetaan entistä laajemmin, minkä olemassa oleva BLC:n oma verkko mahdollistaa nopeallakin aikataululla.

80 miljoonan euron investointi merkitsee työtä, mutta myös uusia työpaikkoja.

Ne voivat syntyä toimintaa pyörittävään BLC Telecomiin tai alihankkijoille muun muassa suunnitteluun, projektinjohtamiseen ja maanrakennukseen. Jo nyt yritys tarvitsisi myynnin puolelle lisää työvoimaa. Savonlinnan seudulle uudet työpaikat ovat aina hyvä ja tervetullut tieto.