Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ei erityiskohtelua venäläisurheilijoille

Amerikkalaiset ja britit hyökkäsivät tekaistuin kemiallisen aseen hävittämisperustein Irakiin 2000-luvun alussa. He tapattivat sekä maan presidentin että ulkoministerin. Siinä sivussa he hajottivat Irakin armeijan ja miehittivät maata seuraavat parikymmentä vuotta. Hajotetun armeijan rippeet kokosivat voimansa miehittäjiä vastaan ja siitä muodostui ISIS-järjestön ydin. Irakista vetäydyttyään hyökkääjät jättivät jälkeensä poliittis-taloudellis-moraalisen sekasotkun.

YK tuomitsi hyökkäyksen Irakiin. Siltikään ”läntinen yhteisö” eli USA:n ystävät ei sulkenut jenkki- tai brittiurheilijoita ulos kansainvälisistä kisoista. Päinvastoin, ko. maat järjestelivät ja osallistuivat kisoihin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Saattaisi luulla, että Ukrainan sodan seurauksena ”kansainvälinen yhteisö” sulkisi kaikkien hyökkäävien valtioiden urheilijat ulos kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. Näin ei kumminkaan tule käymään sillä pohjimmiltaan tämä kansainvälispoliittinen toiminta koskee pääasiassa Venäjää ja jossain määrin myös Kiinaa. Missään tapauksessa kohteena eivät tule olemaan USA, Britannia tai edes Israel tai Turkki. Näin on vaikka venäläisurheilijat eivät ole vastuussa hyökkäyksestä Ukrainaan sen enempää kuin USA:n naisjalkapalloilijat maansa Irakiin hyökkäyksestä.

Irakilaiset, libyalaiset, afganistanilaiset, kurdit, palestiinalaiset... ovat närkästyneitä, koska heidän kimppuunsa saa hyökätä ilman, että tarvitsee pelätä sanktioita. Entisten siirtomaaherrojen arrogantti Eurooppa pitää huolta omistaan!

Juha Jurvelius

Savonlinna