Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lapsiin ja nuoriin pitää panostaa

Kylläpä pisti vihaksi lukea Itä-Savosta, että jotkut päättäjät eivät halua myöntää lisämäärärahaa jäähallille. Ja ketkäköhän kärsivät tästäkin kaikkein eniten, jos jäähalli sattuisi loppumaan tai jääajat vähenemään niitä käyttäviltä? Tai jäävuoro maksujen nousevan pilviin?

Ei jokaisen junnun perheellä ole välttämättä rahaa maksaa monien satojen eurojen kuukausimaksuja (jäävuorojen maksun nousu vaikuttaa tietenkin junnujen kuukausimaksuihin) varsinkaan, jos perheessä on vielä useampi kiekkoileva junnu.

Ihan jo näin maalaisjärjellä ajateltuna, tästä kaikesta eniten kärsivät lapset ja nuoret. Junnuille oli jo Mestikseen loppuminen kova isku ja sekin teki ison loven joukkueiden varainhankintaan.

Mitenköhän kova isku olisi harrastuksen loppuminen? Toki, ne jotka ovat henkeen ja vereen kiekkoilijoita, muuttavat kaupunkiin jossa on Mestis tai liigajoukkue toiminnassa. Kaikille se ei ole mahdollista. Jääkiekkoilevia junnuja Savonlinnassa kuitenkin on aika paljon.

Syy tähän ei ole nuorissa eikä lapsissa.

Puskaradiosta saa viikoittain lukea, miten nuoret eivät osaa käyttäytyä, rikkovat paikkoja ym. Tuntuu, että Savonlinnan kaupunki ei arvosta nuoria ja lapsia.

Nimenomaan heihin pitäisi panostaa, että jäisivät tänne eivätkä lähtisi täältä muualle opiskelemaan. Heille tulisi tarjota mahdollisimman kattava harrastusvalikoima, tiloja missä oleskella, töitä, nuorisotyöntekijöitä, joille puhua. Kyllähän niitä täällä jo on, mutta onko tarpeeksi? Tietenkään kaikki nuoret eivät puhu, eivätkä halua tulla yhteisiin tapahtumiin. Mutta niitäkin on ketkä näitä enemmän kaipaisivat.

Korona ajan vaikutukset alkavat vasta nyt kunnolla näkyä, niin nuorissa kuin esimerkiksi jäähallin ym. tappiota viime vuosina tehneissä yrityksissä.

Syy tähän ei ole nuorissa eikä lapsissa, joten miksi heidän pitäisi kärsiä seurauksista?

Hattu ry:lle nostan hattua, he ovat mahdollistaneet tässä kaupungissa usean lapsen/nuoren harrastuksiin pääsemisen, joko rahallisena avustuksena tai mahdollisuudella harrastusvälineisiin. Tämmöistä toimintaa tämä kaupunki tarvitsee!

Olisiko nyt jo tämänkin kaupungin aika panostaa näihin tuleviin veronmaksajiin!

Satu Tynkkynen

Lätkämutsi