Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hyvää Yrittäjän päivää

Yritysmaailma tarvitsee myönteistä asennoitumista, suoraviivaisuutta, pitkäjänteisyyttä, ketteryyttä, nopeutta ja innovatiivisuutta. Meillä on avaimet käsissämme, kun vain ne yhdessä käytämme.

Kilpailutukseen ja hankintojen kriteerit tulee asettaa niin, että paikallisten yritysten on niihin mahdollista niihin osallistua. Kilpailutuksia tulee osittaa, jotta pienyritykset pääsevät niihin käsiksi ja saavat tärkeää referenssiä jatkoon. Paikallisuus tulee olla ytimessä jokaisella ja sen tuomat aluetaloudelliset vaikutukset.

Toimitilojen ja tonttien tullee järjestyä nopsasti. Kaavoituksen ja rakennusvalvonnan yritysmyönteinen asenne on ratkaiseva ja siksi niiden tulee toimia tehokkaasti ja sujuvasti. Markkinointi ja hankkeet on nähtävä kokonaisuutta palvelevana. Liian pienistä piiperryksistä ja puuhastelusta on päästävä laajempiin kokonaisuuksiin ja luotava vankkaa pohjaa mm. Työvoiman saatavuuteen alueen koulutuksen kanssa.

Alueen kuntien ja kaupunkien tulee olla kiinnostunut alueensa yritysmaailmasta. Pienilläkin yhteistyö kuvioilla on suuria merkityksiä. Yritykset luovat työpaikkoja. Kestävällä pohjalla oleva kuntatalous on vetovoimaisen kunnan perusedellytys.

Hyvin hoidettu talous luo yrittämiseen ja työllistämiseen kannustavan näkymän yrityksille sekä turvaa kuntalaisten peruspalvelut. Työllistymisessä pien-, mikro- ja yksinyrittäjät ovat avainasemassa. Viennin kehittämisessä ps-yrityksillä on eniten kasvunvaraa. Talouden elinvoiman palauttamiseksi yrittäjyyden toimintaedellytyksiä on korjattava monin tavoin.

Yritysbarometrin tulosten perusteella kuntien päätöksentekoon tarvitaan avoimuutta.

Yritysbarometrin tulosten perusteella kuntien päätöksentekoon tarvitaan avoimuutta, pitkäjänteisyyttä ja ennakoitavuutta sekä yrityslähtöisyyttä. Kehittämishankkeita tulee valmistella yrityslähtöisesti. Kuntien tulee satsata selkeästi ja monikanavaisesti näkyvillä oleviin elinkeinopalveluihin sekä suoraviivaistaa toimintaprosesseja.

Maakuntamme tulee panostaa kasvuun, laskea veroprosenttiaan ja asettaa konkreettinen tavoite uusien yritysten houkuttelemiseksi. Meidän tulee vahvistaa matkailumme ja tuotantomme mahdollisuuksia, monipaikkaisuutta, etätyön lisäämistä ja hyviä liikenneyhteyksiä. Jo olemassa olevien yrityksien yhteistyön mahdollisuudet ja kehittämisvisiot luovat tärkeää pohjaa.

Tutustumalla Etelä-Savon yrityksiin ja käyttämällä paikallisia palveluja huomaamme monipuolisuutemme ja sitoudumme kotimaakuntaamme sekä työllistämme!

Jaana Strandman

Pienyrittäjä,

aluevaltuutettu,

maakuntahallituksen jäsen,

kansanedustajaehdokas (ps.)

Mikkeli