Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta MH-Rakenne Oy kertoi erittäin hyviä uutisia

Savonlinna sai keskiviikkona uutisen, josta on syytä olla tyytyväinen laajasti.

Toimitusjohtaja Mikko Hirvonen paljasti, että MH-Rakenne Oy on käynnistämässä uudenlaisten rakennusmoduulien tuotannon Savonlinnassa.

Uusi 2,5 miljoonan euron tuotantolaitos sijoittuu Aholahteen Savonlinnan omistamalle tontille, jonka kaupunki myy 56 000 eurolla ja myöntää siihen puolet eli 28 000 euroa de minimis -tukea.

Rakentaminen tosin odottaa vielä ely-keskuksen tukipäätöstä.

Investointi on yritykselle merkittävä päänavaus tulevaisuuteen, innovatiiviseen tuotekehitykseen sekä mahdollisesti jopa kansainvälisille markkinoille, jotka ovat MH-Rakenne Oy:n tähtäimessä.

Investointi on merkittävä myös Savonlinnalle. Ei yksin siksi, että uuteen tehtaaseen on tulossa peräti 30 uutta työpaikkaa, vaan myös siksi, että yhtiö tekee omien sanojensa mukaan tiivistä yhteistyötä Xamkin ja Aalto yliopiston kanssa tuotekehityksessä sekä hyödyntää teknologiapuisto Nohevan teollisen puurakentamisen tutkimuslaboratoriota.

Lisäksi yhtiö tekee yhteistyötä ja tarjoaa työpaikkoja Xamkin teollisen puurakentamisen insinöörikoulutuksen opiskelijoille.

MH-Rakenne Oy:n investointi ja täysin uudet tuotteet toteuttavat siis sitä, mitä Nohevan puurakentamisen tutkimuslaboratorion ja Xamkin puurakentamisen insinöörikoulutuksen on toivottu Savonlinnan seudulle tuottavan. Eli uusia innovatiivisia ja jopa markkinoilla vielä tuntemattomia tuotteita, uusia yrityksiä ja työpaikkoja.

MH-Rakenne Oy investointi vahvistaa merkittävällä tavalla Savonlinnan seudun mekaanista puunjalostusteollisuutta ja lujittaa uskoa siihen, että kun raaka-aine, tuotekehitys, tutkimus ja testaus, koulutus ja työvoima kohtaavat, voi myös pienemmällä paikkakunnalla syntyä jotain ainutlaatuista.

Xamkin ja Kaupungin johdonmukainen työ ja satsaukset Teknologiapuiston kehittämiseksi ovat olleet oikeita ja sitä työtä on syytä jatkaa herkeämättä.

Kirjoittaja on Itä-Savon päätoimittaja