Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kunta on avaamassa kaavoituksessa Pandoran lippaan

Kunnan yleiskaavoituksessa on ollut tiettyjä vankkoja periaatteita. Yksi lähtökohta on ollut pienten rakentamattomien saarten säilyttäminen luonnontilaisena.

Nämä pienet saaret ovat järvimaisemassa hyvin merkittäviä kohteita. Ne ovat tarpeellisia kohteita niin virkistyksen kuin vesiliikenteen turvallisuudenkin kannalta. Rantayleiskaavojen laadinnassa on näiden pienten rakentamattomien saarten rakennusoikeudet siirretty mahdollisuuksien mukaan mantereelle. Tällöin myös lomarakennuksen käytettävyys on vaivattomampaa ja mahdollistaa myös pitempi aikaisen käytön

Jos tällainen kaavamuutos hyväksytään, on se ennakkotapaus.

Nyt kunta avaamassa Pandoran lippaan eli siirtämässä mantereen rakennusoikeutta pieneen saareen. Siis täysin nurinkurista. Nykyisellään saarella, Nuottassaari Varmavirralla, ei ole rakennusoikeutta ja se on varattu virkistyskäyttöön. Jos tällainen kaavamuutos hyväksytään, on se ennakkotapaus seuraavien tapausten käsittelyssä. Eli mahdoton kieltäytyä tasapuolisuuden nimissä vastaavissa kaavamuutoksissa.

Nyt on kyseessä se, että hyväksymmekö pikkuhiljaa tapahtuvan järvimaiseman tuhoamisen ja virkistyskäytön estämisen vai näemmekö pitkälle tulevaisuuteen ja pidämme alueemme kiinnostavana ja emmekä hyväksy tällaista kaavoitusta.

Martti Laine

Puumala