Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Jumalan luomina kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia

Tämä liputusasian on noussut viime aikoina vahvasti esille tämän lehden palstoilla. Sitä vaaditaan toteutettavaksi tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nimissä. Eikö sitten näin ole?

Tarkastelen asia kristillisestä viitekehyksestä käsin. Jumalan luomina kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Rotuun, sukupuoleen, kieleen tai sukupuoliseen suuntautumiseen katsomatta. Mihin sitten Pride-liputuksella pyritään?

Kirjoituksissa tuotiin muun muassa esille saamelaiset, romanit ja ruotsalaiset, joilla on suositellut liputuspäivät. Tällä perusteella pidettiin luontevana, että olisi myös Pride-liputus. Tämä perustelu kuitenkin ontuu.

Saamelaiset ja romanit ovat rodultaan, kulttuuriltaan ja kieleltään omanlaisensa ihmisryhmä. Ruotsalaiset samoin. Pride-ilmiö ei ole näihin verrattava. Sen takana on ideologia, joka verhoutuu suvaitsevuuden, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon ajamiseen, mutta sen takana on muutakin.

Tämä ideologia pyrkii esimerkiksi romuttamaan perinteistä avioliittokäsitystä.

Tämä ideologia pyrkii esimerkiksi romuttamaan perinteistä avioliittokäsitystä. Ja paljon se on saanut aikaankin tässä asiassa.

Se pyrkii häivyttämään sukupuolen käsitettä, että ei enää saisi puhua vaikkapa tytöistä ja pojista. Missään ammattinimikkeessä ei saisi esiintyä mies-sanaa. Myös sukupuolen moninaisuus -käsite, ohi biologisten faktojen, on tämän ideologian aikaansaannosta, samoin kuin sukupuolineutraalit liikennemerkit.

Tämä ideologia korostaa suvaitsevuutta, mutta käytännössä suvaisee vain niitä, jotka ovat sen kanssa samaa mieltä.

Pride-liputuksessa on siis kyse ideologisesta liputuksesta, vaikka sitä masinoidaan liputukseksi tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta. Ideologioiden puolesta ei pidä liputtaa. Se rikollinen toiminta, joka kohdistuu väkivaltana tai sen uhkana toisin ajatteleviin, täytyy hoitaa muilla keinoilla.

Arto Liukko

Kanttori

Puukkoseppämestari

Savonlinna