Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Susi jo syntyessään

Viime aikoina olemme saaneet pöyristyneinä kuulla, että erittäin tärkeä rintasyövän joukkoseulonta ei käy enää Parikkalassa. Rakkaat kuntalaiset – tämä saattaa olla vasta alkusoittoa. Epäilyksemme ovat yksi kerrallaan käymässä toteen.

Uuden hyvinvointialueen hallinto paisuu ja palvelut heikkenevät samaa tahtia. Uuden toimitusjohtajan palkka on yli 15 000 euroa kuukaudessa, kun se aiemmin oli 10 000 euroa. Aiemmin Eksoten valtuutettuja oli alle 30, nyt uudessa himmelissä on lähes 60 valtuutettua.

Kokouspalkkioiden päälle nämä valtuutetut saavat niin sanottua piilopuoluetukea 3 000 euroa vuodessa per valtuutettu. Ei tällaiseen hallintohimmeliin ole kerta kaikkiaan varaa.

Systeemin toimivuutta epäileville vakuuteltiin, että näin taataan lähipalvelut. Valitettavasti palveluista yksi toisensa jälkeen tippuu pois. Tiedettiin jo etukäteen, että pienten kuntien ääni hukkuu auttamatta massaan päätöksenteossa.

Aiemmin kunnat myivät itse tuottamaansa ruokaa mm. vanhusyksiköihin. Tämä ei onnistu uuden hyvinvointialueen kanssa, vaan tuotanto siirtyy muualle ja viisi kunnan ruokapalvelutyöntekijää pakkosiirrettiin hyvinvointialueen palkkalistoille. Saaren palvelutalonkin yllä leijuu tummia pilviä.

Tämän kaiken päälle kun lisätään kriittinen hoitaja- ja lääkäripula, ei hyvältä näytä. Parikkala ja Rautjärvi tulevat vielä kamppailemaan siitä, miten maakunnan pohjoisen alueen tarpeet turvataan.

Olisiko vihdoin aika kyseenalaistaa poliittisin motiivein tehtyjä päätöksiä? Pitäisikö Parikkalan tutkia avoimesti myös muita vaihtoehtoja palveluiden turvaamiseksi?

Paula Ahokas

Sari Jäppinen

Jouni Kiviaho

Pekka Koiso-Kanttila (1. varavalt.)

Matti Laukkanen

Lasse Pitkänen

Sami P.K. Sinkkonen

Maija Valkeapää

Parikkala-ryhmän kunnanvaltuutetut