Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Se elämän tarkoituksettomuus ja raamatuntulkinnat

Armeijan piispa Pekka Särkiö peräänkuulutti Itä-Savossa 27.7. yhteisyyden kehittämistä muun muassa seuraavin sanoin: ”Joka kolmas nuori kokee viime keväänä tehdyn E2-tutkimuksen mukaan elämässään tarkoituksettomuutta, mikä heijastuu lisääntyneinä mielenterveyden ongelmina” ja ”Raamatusta on valitettavasti tullut tulkintaerimielisyyksien kohde, ja siten monille haitallinen ja kartettava kirja”.

Mitä tuollaisia miettimään! Elämän tarkoitus on ikävän karkotus ja Raamattu on paimentolaiskansojen yksi Kalevala, jossa on enimmäkseen sekavia juttuja ja kaiken kukkuraksi ilman todisteitakin. Näin uskonnottomana minä olen sitä mieltä, että…. On se vaan niin, että heikot sortuu elämäntiellä, jätkä sen kun porskuttaa!

Siinä on muutama huudahdus ja teesi toisesta uskonnosta, joka nostaa päätään merkittävän samanlaisesti kuin Putinin teesit Venäjällä nykyään.

Piispan huudahduksen mukaisesti yhteyttä tarvitaan mutta ketäpä kiinnostaa selkeytys- ja tarkennuskysymys: Mitä voi tehdä sille, jos esimerkiksi edellä kuvattu vakava ristiriita jatkuu ja jatkuu?

Juhani Heiska

Kahden maan kansalainen

Savonlinna