Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Uutinen, joka järkytti koko yhteisöä

Lauantaiaamuna, Pyhän Olavin päivän jälkeisenä aamuna Savonlinnassa herättiin uutiseen, joka järkytti.

Aamutuimaan aivan keskikaupungin tuntumassa kolme nuorta aikuista oli menettänyt henkensä risteysalueella tapahtuneessa onnettomuudessa.

Neljäs autossa ollut ikätoveri loukkaantui vakavasti ja kamppailee hengestään sairaalassa.

Uutinen pysäytti jälleen kerran muistuttamaan elämän arvaamattomuudesta ja hauraudesta. Ja, kun onnettomuus kohtaa elämänsä alussa olevia nuoria, suru iskee uskomattomalla voimalla koko yhteisöön.

Uutinen pysäytti myös ymmärtämään, kuinka musertava menetys oli kohdannut nuorten omaisia, läheisiä, ystäviä.

Järkytystä, surua mutta ennen kaikkea suurta myötätuntoa tuntee tällä hetkellä valtava määrä ihmisiä nuorten omaisia kohtaan. Voin vain toivoa, että myötätunto välittyisi ja antaisi edes pienen lohdutuksen omaisille surun keskelle.

Miksi, miten ovat kysymyksiä, joita kaikki nyt esittävät. Niihin saamme mahdollisesti joskus vastauksia, mutta nuoria ne eivät takaisin tuo.

Siksi nyt ja tulevaisuudessa tärkeintä on tukea kaikin mahdollisin keinoin lapsensa, ystävänsä, äitinsä ja isänsä menettäneitä jaksamaan elämässään eteen päin.

Surun ja menetyksen tuskan kanssa oppii elämään ajan myötä, mutta ystävien tuki, myötätunto ja ymmärrys helpottavat matkaa siihen hetkeen.

Kirjoittaja on Itä-Savon päätoimittaja.