Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Inflaatio kurittaa eniten köyhiä

Inflaation myötä hinnat nousevat. Leipäkin kallistuu, puhumattakaan kanoista ja munista. On esitetty ainakin kahta veroratkaisua, jotta pienituloisillakin riittäisi rahaa ruokaan. Keinot ovat: tuloverotuksen alentaminen, sekä arvonlisäveron alentaminen. Kumpi tahansa hyödyttäisi enemmän suurituloisia.

Nykyaikana tietotekniikka toimii kaikkialla, joten mitäpä jos ajateltaisiin asiaa ihan uudella mallilla? Myydään ruokaa pienemmällä verolla niille jotka sitä vähemmillä euroilla ostavat.

Tuon voisi toteuttaa siten, että kaupan kassajärjestelmä automaattisesti ottaisi ruoka-ostoista veroa yhdeksään euroon saakka nolla prosenttia ja sen ylittävältä osin esim. 16,137 prosenttia.

Kympillä ei kovin paljoa ruokaa saa. Mutta väitän, että köyhä henkilö, perheellinenkin, säästön saamiseksi, käy vaikka useammassa kaupassa tarjouksia hakemassa. Alvi sinne tai tänne, mieluummin köyhälle, eikö niin?

Juhani Vehmaskangas

Pori