Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Näivettyvä Itä-Suomi

Nyt on kerrottava uutiset Hämeenlinnasta puolueneuvoston kokouksesta. Siellä kansanedustajamme Lulu Ranne selvitti yksinkertaisesti, kuinka ilmastokiimaiset ihmiset laittaa Suomen syrjäseudulla eläjät todelliseen ahdinkoon.

Kun Suomen hiilipäästöt oli 2020 vuonna 31 miljoonaa tonnia, kasvattaa Kiina saman määrän päästöjään 19 päivässä eli noin 600 miljoonaa tonnia! Aivan käsittämätöntä. Ja Suomi pelastaa maapallon kyykyttämällä oman maan kansalaisia. Tästä asiasta on tarkempi uutinen PS lehdessä 5/2022.

Kun otetaan huomioon Itä-Suomea rajusti rasittava Ukrainan sota, jonka vuoksi Venäjän kauppa ja turistiliikenne, puuntuonti yms. on käytännöllisesti katsoen loppunut, ei itäsuomalaista pienyrittäjää hymyilytä. Keskustahan ei ole enää viljelijän etujen ajaja istuessaan viherpunaisessa hallituksessa. Siellä vaan saatiin läpi taloudellisesti ja hallinnollisesti mahdoton hyvinvointialue muutos. Ja se riitti Keskustalle ja nyt hyväksytään kaikki syrjäseudun ihmistä riistävät lakimuutokset.

Tämä ei niin näy pääkaupunkiseudulla asuvalle mutta täällä laitaseudulla ongelmat alkavat olla suuria.

Polttoaineen hinta on kaksinkertaistunut vuodessa ja täällä, jos missä, on henkilöauton käyttö pakollista. Siis, jos haluaa paikasta toiseen päästä. Tämä ei niin näy pääkaupunkiseudulla asuvalle mutta täällä laitaseudulla ongelmat alkavat olla suuria.

Nyt pitäisi hallituksessa tehdä joitakin radikaaleja muutoksia verotuksessa, jotta saadaan pidettyä kansalaisten ostovoima vaikka samalla tasolla kun nyt. Tämän muutoksen voi tietenkin tehdä ensi kevään eduskuntavaaleissa kun miettii ketä äänestää.

Seppo O. Kosonen

Kaupunginvaltuutettu (ps.)

Savonlinna