Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vastaus Savonlinnan kaupunginjohtajalle

Savonlinnan kaupunki on saanut julkisuutta kaupunginjohtajan kyseenalaisiin tehtäviin ja päätöksiin liittyen. On uutisoitu neuvotteluista, sopimuksista, epäasiallisesta käytöksestä sekä toimivaltaan kuulumattomista luottamushenkilövalinnoista, jotka olisi kuulunut ehdottomasti kaupunginhallituksen toimivaltaa.

Miksi kuntavaalien jälkeinen tilanne ei edellyttänyt sähköyhtiöitten luottamushenkilöpaikkojen täyttämistä neuvottelupöytään aiemmin menettelyn mukaisesti? Mikä oli syy asiassa, sillä toimintahan olisi silloin ollut läpinäkyvää?

Suur-Savon Sähkön yhtiökokousedustajaa ei ennätetty päättää kaupunginhallituksessa, kun Suur-Savon Sähkön hallituksen puheenjohtaja ei muistanut merkitä yhtiökokouksen aikaa kalenteriinsa ja siksi jouduttiin hallintoneuvostoon esittämään henkilö vain kaupunginjohtajan päätökseen perustuen.

Yhtiökokousedustaja oli myös kaupunginjohtajan antamalla valtakirjalla ilman kaupunginhallituksen päätöstä. Edellä mainittu menettely on vastoin voimassa olevaa hallintosääntöä, vaikka kaupunginlakimies puolustaa kaupunginjohtajan menettelyä.

Sisältyykö kaupungin lakimiehen tehtäviin henkilökohtaisesti osallistua yleisöpalstalla käytäviin kirjoituksiin, kun kyseessä ei ollut hänen työhönsä ja kaupunkiin liittyvä kirjoitus? Lakimiehen tulisi puolueettomasti hoitaa kaupungin hallinnon lainopillisia asioita sekä antaa apua myös luottamushenkilöille, eikä käydä puolustamaan kaupunginjohtajan toimia lehdissä.

Lehtien palstalla esiintyminen voi antaa väärän tulkinnan lakimiehen virkatehtävien hoitamiseen, sillä palkka maksetaan yhteisistä verovaroista. Jos kaupunginjohtaja tarvitsee henkilökohtaisesti lakiapua, niin hänen tulee maksaa kulut itse.

Jaakko Kupiainen

Punkaharju