Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avoimia kysymyksiä kaavoituspäällikölle ja kaupungin lakimiehelle

Kaupunginjohtaja Laineen esityksestä kaupunginhallitus otti 25.4. päätettäväkseen teknisen lautakunnan hyväksymän asemakaavan muutoksen, jossa Kasinonsaarella Villa Caritan ja Villa Operan kortteleissa asemakaavamerkintä RM (Matkailua palvelevien rakennusten korttelialue) muutetaan AK:si (Asuinkerrostalojen korttelialue).

Perusteletteko meille veronmaksajille, kuinka tässä tapauksessa kaavamuutosta ei ole pidettävä vaikutukseltaan niin merkittävänä, että sitä ei tarvinnut viedä valtuuston käsittelyyn? Ja kuinka yleensäkin määritellään kaavamuutoksen merkittävyys. Ajattelitteko tässä tapauksessa kenties, että muutos on vähäinen, kun kaavamuutos hoituu vaihtamalla muutamassa paikassa kirjaimet RM muotoon AK.

Oliko tuollaisen hyvin arveluttavin perustein laaditun kaavamuutoksen tekeminen teidän mielestänne moraalisesti oikein ja vastaako se teidän mielestänne yleistä oikeustajua, kun yksityisten osakesijoittajien omaisuuden arvoa korotetaan meidän veronmaksajien kustannuksella.

Torsti Aspivaara

Savonlinna