Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Avoin kirje Ruunarinteen Aki Laukkaselle

Savonlinnassa on hieno mahdollisuus harrastaa alamäkipyöräilyä. Ruunarinteeseen on hankerahoituksella ja talkootyöllä tehty reittejä kaikkien käyttöön. Ongelmana on kuitenkin aina ollut se, että hissi ei pyöri kesäisin. Kesäkäyttö on ollut sekä harrastajien, että kaupungin toive, kun rinteen kehittämisestä on keskusteltu.

Savonlinnan Maastopyöräilijöillä on konekaivuna tehty kaupungin omistamalla maalla sijaitseva alamäkiajoreitti. Talvisin se on ollut laskettelijoiden vapaassa käytössä. Muut alamäkiajoreitit menevät suurimmalta osin Laukkasen omistamalla maalla. Koska hissiä ei ole kesäisin pyöritetty, ovat harrastajat vetäneet pyöriä mönkijöiden avustamana. Tämän rinneyrittäjä on kieltänyt eroosioon vedoten.

Alkutalvesta pidettiin palaveri, jossa olivat mukana kaupungin edustaja, pyöräilyreittihankeen edustajat, Savonlinnan Maastopyöräilijöiden edustaja ja Aki Laukkanen. Suullisesti sovittiin, että kokeillaan kuukauden ajan hissien pyörittämistä viikonloppuisin muutaman tunnin verran päivässä. Näillä hissilipputuloilla olisi katettu käyttökustannukset ja toivottavasti saatu yrittäjälle myös tulosta toiminnasta. Sen jälkeen lumien lähdettyä on reittejä Ruunarinteellä kunnostettu aktiivisten harrastajien talkootyönä. Keskiviikkona 18. 5. saimme kuulla, että hissi ei kesällä pyöri.

Toivoisimme, että Aki Laukkanen voisi ajatella asian uudelleen ja saataisiin hissi pyörimään ja harrastajille kauan kaivattu mahdollisuus alamäkiajoon Savonlinnan parhaassa siihen sopivassa paikassa.

Mika Hollström

Savonlinnan Maastopyöräilijät ry