Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Sairaala kuuluu Savonlinnaan

Sote-uudistus on nyt alkumetreillä ja selvää on, että uudistus on tehty hallinnon ehdoilla ja tämä tulee nostamaan kustannuksia. On luotu uusi hallintohimmeli kallispalkkaisine johtajineen ja palvelut keskittyvät suuriin yksiköihin.

Savonlinnan sairaala tarvitsee nyt edunvalvontaa ja tukea jottei sitä lakkauteta. On veronmaksajien etu säilyttää toimiva sairaala Savonlinnassa ja jopa vahvistaa sitä. Jo nyt Mikkelissä päivystys ruuhkautuu, osastot eivät vedä ja potilaat odottavat jatkohoitopaikkoja useita vuorokausia, jopa viikkoja. Kuntoutusosastoilla potilaat odottavat palveluasumisen paikkoja jopa kuukausia, lääketieteellistä syytä ei sairaalahoitoon enää ole.

Perusterveydenhuollon palvelut on saatava kuntoon ja lähipalvelut turvattava. Tämä on sitä parasta ja kustannustehokkainta hoitoa. Osaavasta henkilökunnasta on pidettävä kiinni.

Olisiko aika myös tuoda takaisin yhteisölliset vanhainkodit hoivajättien tarjoamien palveluiden rinnalle? Tämä voisi jopa alentaa kustannuksia.

Nyt hyvinvointialueen päättäjien on turvattava Savonlinnan sairaalan jatko. Paaritaksi- ja ensihoitoralli Mikkelin suuntaan ei palvele potilaita/asiakkaita ja on kallis ratkaisu. Savonlinna ansaitsee kaiken tuen sairaalalleen.

Tiina Väisänen

Sairaanhoitaja

Mikkeli