Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kuumana käydään Nato-asiassa

Tämän voi päätellä niistä reaktioista, joita allekirjoittaneen kirjoitus Itä-Savossa 14.4. aiheutti.

Muutamat kirjoittajat ovat näköjään unohtaneet, että meillä Suomessa on voimassa sananvapaus.

Pari kirjoittajaa Lukijan lyhyet -palstalla 21.4. intoilee, että minun pitäisi painua Venäjälle. Syynä on se, että uskallan epäillä tätä pikaista Natoon liittymistarvetta. Nämä kirjoittajat ovat vain syntyneet liian myöhään, kas kun tämä Lapuan liike on kuollut ja kuopattu ajat sitten.

Nato-intoilijat sotkevat kaksi asiaa keskenään, kun he julistavat, että jos ei kannata Natoon liittymistä, on silloin Venäjän ja Putinin kannattaja. On siinä "terävää" aivojen käyttöä.

Suomella ja Venäjällä ei ole mitään kiistakysymystä mistään alueesta, eikä Suomi ole koskaan kuulunut Neuvostoliittoon.

Ukrainan kohdalla tilanne on aivan erilainen sillä esimerkiksi kiista Krimin alueesta alkoi heti Neuvostoliiton hajottua.

Kauhukuvia levitellään, vaikka hyvin tiedetään, ettei Venäjällä ole riittäviä sotilaallisia eikä taloudellisia resursseja laajentaa sotaa mihinkään Ukrainan sodan lisäksi.

Venäjä tulee olemaan vielä pitkään jumissa Ukrainan alueella senkin jälkeen, kun taistelut joskus loppuvat. Miehittäminen ei suinkaan ole ongelmatonta. Tästä on selkeä esimerkki Irakista ja Afganistanista.

Yksi asia ihmetyttää, miksi nämä innokkaat Natoon liittymisen kannattajat eivät halua kansanäänestystä, kun he samaan aikaan julistavat, että lähes koko kansa on liittymisen kannalla?

Jos tämä kansa oli kyllin viisas äänestämään EU:hun liittymisestä niin, onko tämä kansa yhtäkkiä tyhmistynyt?

Seppo Hannikainen

Savonlinna ja edelleen Suomi