Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Ulkoasu uudistui, mutta paikallisuus säilyy

Tässä se nyt on! Edessäsi on ensimmäinen, ulkoasultaan uudistunut Itä-Savo.

Tässä uudistuksessa on kiinnitetty erityisesti huomiota lehden luettavuuteen ja tyyliltään raikkauteen. Entistä Itä-Savon ulkoasua on vain tuttu sininen värimaailma.

Saman muutoksen on kokenut liki 80 Mediatalo Keskisuomalaisen alue-, paikallis- ja kaupunkilehteä, joihin siis myös Itä-Savo on kuulunut huhtikuusta 2018 lähtien.

Itä-Savon tärkeintä tehtävää, paikallista uutisointia, ulkoasu-uudistus ei muuta. Vuonna 1907 perustetun ja vuodesta 1917 lähtien Itä-Savo-nimisenä toimineen lehden tehtävä on edelleen sama kuin lehteä perustettaessa. Eli kertoa, mitä omalla levikkialueellamme tapahtuu, mistä keskustellaan, mikä ihmetyttää, ilahduttaa tai huolestuttaa. Haluamme kertoa lukijoillemme myös siitä, mitä hyvää alueellamme tapahtuu. Mutta yhtälailla tehtävämme on kertoa myös vähemmän mukavista asioista ja toimia vallan vahtikoirina niin kuin vanha ja viisas journalistin ohje kuuluu.

Erityisen ilahtuneita me Itä-Savon tekijät olemme vahvasta lukijasuhteestamme, jota mieluusti vaalimme. Viestit, yhteydenotot, juttuvinkit sekä kommentit ja arvioinnit ovat teiltä lukijoiltamme jatkossakin tervetulleita, kuin myös syvälliset, pohdiskelevat keskustelut.

Yksinkertaisesti Itä-Savon päämäärä on edelleen olla alueensa paras sanomalehti.

Paikallisten sisältöjen lisäksi Itä-Savossa on julkaistu viime aikoina tavallista enemmän myös ei-paikallisia sisältöjä. Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja aloitettua julman sodan itsenäistä kansaa vastaan Euroopassa, on tärkeää, että tietoa sodasta ja sen seuraukista kerrotaan laajasti ja peittelemättä.

Ukrainan sodan tapahtumat vaikuttavat meihin kaikkiin ja sen seuraukset tuntuvat jokaisen elämässä, myös siksi on hyvä, että asioista kerrotaan avoimesti.

Sananvapaus on tänä päivänä arvo, jota on erityisesti vaalittava. Lehdistönvapaus on puolestaan oleellinen osa ja vahva merkki demokraattisesta yhteiskunnasta. Itä-Savolle demokratian puolustaminen on itsestäänselvyys.

Itä-Savon henkilökunnan puolesta toivon, että ulkoasu-uudistuksemme ilahduttaa. Seuraavaksi uudistuvat verkkosivumme, josta kerromme vielä kesään mennessä.

Kirjoittaja on Itä-Savon päätoimittaja.