Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kauppalinnaan on etsittävä ratkaisu

Kauppalinnan synkkä tarina näyttää jatkuvan vääjäämättömästi.

Kiinteistöllä on maksamattomia laskuja lähes 100 000 euron edestä, mutta kaupparekisterissä ei ole vireillä yhtään kiinteistöyhtiöön liittyvää selvityshakemusta.

Ilmeisesti kiinteistön omistusepäselvyyksistä johtuen yksikään velkojista ei katso, että kiinteistöyhtiön selvityshakemus olisi kannattavaa. Prosessin kustannukset saattaisivat nousta suuremmiksi kuin saatavat, jotka ehkä jäisivät jopa saamatta.

Tähän tulokseen on tullut myös Savonlinnan kaupunki, joka teknisen johtajan Kari Tikkasen lausunnon mukaan ei aio ryhtyä selvitystoimenpiteisiin.

Ikävintä koko Kauppalinna-sotkussa on se, että rakennus rapistuu rajua vauhtia ilkivallan seurauksena. Särjetyt näyteikkunat, rapistuva ulkokuori ja hoitamattomat jalkakäytävät ottavat vastaan niin matkailijat kuin seudun asukkaat lähes keskustassa, kaupungin yhden sisääntulopääväylän välittömässä läheisyydessä.

Kauppalinnan lähellä asuville rakennus on ikävää katsottavaa mutta vieläkin suurempi kysymys on seudun asukkaiden turvallisuus.

Kiinteistössä majailee ja viettää aikaansa mitä erilaisempaa väkeä ja sisällä tiedetään pidetyn muun muassa leirinuotioita. Palo- ja turvallisuusriski on siis todellinen.

Olisiko kaupungin siksi jo omien asukkaidensa turvallisuuden vuoksi syytä selvittää, millä keinoilla Kauppalinna-tapauksessa olisi mahdollista päästä eteen päin?

Savonlinnasta ei saa syntyä yhtään enempää hylättyjen talojen kaupunkia kuin, mitä se nyt jo on. Sellainen näky ei varmasti ole vetovoimainen ja edusta kehittyvää kaupunkia sekä yhteisöä.

Nyt ei siis ole oikea hetki nostaa käsiä pystyyn ja todeta, että mitään ei voida tehdä – aina voi, jos on riittävästi tahtoa löytää ratkaisu.