Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hyvinvointialueen valtuuston ja hallituksen jäsenten tulee huolehtia koko Etelä-Savosta

Viitaten Janne Laineen kirjoitukseen (Itä-Savo 1.4.) Etelä-Savon hyvinvointialueella on todella suuria ratkaistavia asioita. Rahoitus, osaavan henkilöstön riittävyys ja maakunnan yhtenäisyys ovat meille tärkeitä kysymyksiä. Tunnistamme kaikki maakuntamme jakautuneisuuden, mutta eduskunta on nyt päättänyt, että Etelä-Savon maakunta jatkaa tässä muodossaan ja pulinat pois.

Me allekirjoittaneet olemme ymmärtäneet, että nyt voimamme tulee kohdentaa yhteisten ratkaisujen löytämiseen, ei paikalliseen edunvalvontaan sisäisesti. Meidän tulee jatkossa huolehtia sosiaali- ja terveyspalveluista ja pelastustoimesta koko maakunnassa.

Jo laissa korostetaan yhdenvertaisia palveluita, saavutettavuutta ja saatavuutta. Lainsäätäjät ovat kuitenkin samalla sitoneet meidän kätemme, koska käytettävissä olevat eurot on määritetty ja lisälaskun lähettämismahdollisuutta ei ole.

Kaikkien meidän aluevaltuutettujen tulee ymmärtää, että olemme vastuussa koko maakunnasta. Emme siis aluehallituksessa tai valtuustossa voi ajaa vain oman alueemme etuja. Meidän on luotettava toisiimme ja tehtävä parhaamme Etelä-Savon asukkaiden puolesta.

Edunvalvonta on tärkeää, mutta se tulee kohdentaa yhteisen europotin kasvattamiseen ja mahdollisiin lainsäädännöllisiin muutoksiin. Tarvitsemme lisää rahaa jo pelkästään ikääntyvän väestömme palvelutarpeesta huolehtimiseen.

Me allekirjoittaneet haluamme säilyttää Etelä-Savon ja pitää päätösvallan täällä. Haluamme myös pitää perustasonpalvelut kunnossa ja taata alueellamme toimivat ja laadukkaat sairaalapalvelut.

Kokoomuksen Etelä-Savon hyvinvointialueen koko valtuustoryhmän puolesta

Pirkko Valtola

Valtuustoryhmän pj.

Mikkeli