Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kaupunginjohtajan sivutoimista

Oli pöyristyttävää lukea Itä-Savosta perjantaina Jouni Backmanin kirjoitus lukijalta osastolla.

Olen tottunut 40 vuotta kestäneellä työnantajaurallani tukemaan yritykseni avainhenkilöitä ja yksi tärkeä asia on mahdollistaa toimenkuvaa tukevien erilaisten verkostojen luominen ja niissä mukana olemisen mahdollistaminen.

Mielestäni kaupunginjohtajan hallituspaikat ovat ainakin pääasiassa sellaisissa yrityksissä, jotka mahdollistavat kaupungin strategisten tavoitteiden toteutumista. Energiaan ja tietoverkkoihin liittyvät asiat ovat todella tärkeitä strategisesti, mutta myös kaupungin osinkotulojen kannalta.

Ainakin osittain tästä johtuen olemme viime vuosina saaneet kaupunkiimme uusia investointeja sekä uusia yrityksiä ja työpaikkoja.

Tarvitsemme hyvinvointialueemme päätöksentekoon kaikki sellaiset henkilöt, joilla on verkostoja, osaamista ja halua huolehtia maakuntamme terveydenhoito sekä pelastustoimen palveluista.

Lisäksi pitää varmistaa, että yhdenvertaiset palvelut toteutuu koko maakunnan alueella.

Olen vakuuttunut, että kaupunginjohtaja on täysin sitoutunut toimimaan sairaalamme säilyttämisen puolesta sekä lähipalveluiden turvaamiseksi ja kehittämiseksi ei puoluepoliittisin perustein niin kuin hän vaalikampanjassaan lupasi.

Yksi maakunta – kaksi sairaalaa oli ja on edelleen tavoitteemme. Kun selviää, että vastuuministerin lupaus ei pidä ja joudumme huolehtimaan sen hyvinvointialueellamme sisäisesti niin sitten selviää, riittääkö edes kaupunginjohtajalla vahvistettu hallitus takaamaan yhdenvertaiset palvelut maakunnassa.

Toivoisin todella, että kaikki ylimääräinen häiriköinti ja vanhojen juttujen pyörittely loppuisi, että voisimme kaikki keskittyä työhön Savonlinnan sekä maakuntamme puolesta ja parhaaksi. Yhteistyö terveisin.

Terho Kaskinen

Kaupunginvaltuuston pj.

Savonlinna