Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Essotesta ja Sosterista kehittyy 2023 Etelä-Savon hyvinvointialue

Mitä tapahtuu? Ei ainakaan demokratia tai kansanvalta kohene.

Nyt on Essoten ja Sosterin hallinnossa pienillä kunnillakin useampi edustaja eri puolueista. Tällä ”uudistuksella” ei kansalaisten osallistumismahdollisuuksia edistetä – päin vastoin. Aluevaltuustovaaleissa pienet kunnat hävisivät.

Kaikista kunnista ei ole yhtään edustajaa. Sitä vastoin "asiantuntijoita” valittiin aluevaltuustoihin, niin lääkäreitä, sairaan- ja terveydenhoitajia ja jopa kunnan- tai kaupunginjohtajia.

Jopa Mikkelin seudulla on äiti ja poika valittu aluevaltuustoon. Työskentelevät työterveydessä, joka juuri yksityistettiin. Mikä intressi heillä aluevaltuustoon? Pojalleko ponnahduslauta eduskuntaan?

Tämäkö on demokratiaa?

Politiikasta: Monet ovat nyt eduskunnassa, aluevaltuustoissa ja kunnanvaltuutettuina. Samat naamat. Tämäkö on demokratiaa? Mitä järkeä.

Tämäkö on demokratiaa?

Olen sitä mieltä, että Suomessa riittää valtio ja kunnat. Mitään väliporrasta ei demokratiaan kaivata.

Sote-asiat: Normaalit terveys- ja sosiaaliasiat kuntainliitoille, erikoissairaanhoito yliopistolisille keskussairaaloille.

Jossittelua: Miksi hyvinvointialueiden päätöksentekoon siirretty muun muassa tieasioita jne.?

Lopullinen isku pienille kunnille tämä hyvinvointialuemalli! Valtio ja kunnat – muuta ei tarvita.

Risto Pesonen

Essoten valmistelutyöryhmässä vuosina 2013–2015 mukana ollut

Enonkoski