Lukijalta | Yhden vihreän kanta Savonniemen hankkeeseen

Itä-Savon tekstiviestipalstalla kysyttiin Savonlinnan seudun vihreiden kantaa Savonniemen suunnitelmiin. Tekstiviestistä oli pääteltävissä, että lähettäjä odottaa vihreiltä kantaansa tukevaa julkilausumaa. Näin minä en kuitenkaan tee.

Itse näen Savonniemen hankkeen ja rantaraitin hyvänä asiana kaupunkimme keskustan elinvoiman ja eläväisemmän kaupunkikulttuurin kannalta. Totean kuitenkin, ettei kantani ole sama kaikilla vihreillä. Minulle vihreät ovat moniääninen ja edistyksellinen kansanliike, johon mahtuu ja jossa kunnioitetaan eriäviäkin mielipiteitä.

Minun visiossani Savonlinnassa yhdistyy urbaani keskusta ja eläväinen kaupunkikulttuuri keskellä kaunista ja puhdasta luontoa. Ohitustien viertä kulkeva rantaraitti on kaunis ja mieltä hellivä paikka ulkoilla. Se myös helpottaa liikkumista kävellen ja pyörällä. Me voimme hyvin hyödyntää kaupunkikeskustamme ranta-alueita tarjoten sekä kaupunkilaisille että turisteille kauniin järviympäristön kulkureitiksi.

Urbaani ja elinvoimainen kaupunkikeskusta ja eläväinen kaupunkikulttuuri tarvitsee toteutuakseen palveluita ja kestäviä työpaikkoja. Savonlinnan täytyy päästä ympärivuotiseksi matkailukohteeksi, jossa on valikoimaa monenlaisille matkailijoille: kauniin ympäristön tarjoamia elämyksiä ja luonnon hiljaista rauhaa sekä palveluita, jotka vetävät ihmisiä keskustaan ja lisää palveluelinkeinomme kannattavuutta.

Savonlinnassa tarvitaan vankempaa otetta kaupunkikeskustan kehittämiseksi, sillä eläväinen ja vetovoimainen keskusta-alue luo hyvinvointia myös muualle.

Tämä ulostulo on vain minun mielipiteeni, joka pohjautuu näkemykseeni ainutlaatuisen luonnon ympäröimästä urbaanista Savonlinnasta. Minulla on ilo toimia puheenjohtajana yhdistyksessä, jossa mielipiteiden moninaisuus yksittäisissä asioissa saa aikaan upeita keskusteluja ja pakottaa jokaista hiomaan omia perusteluitaan. Huoli pois tämä moninaisuus on tärkeä osa uudistusmielistä ja edistyksellistä ympäristöpuoluetta.

Savonlinnan täytyy päästä ympärivuotiseksi matkailukohteeksi.

Juho-Petteri Malinen

Varavaltuutettu (vihr.),

puheenjohtaja

Savonlinnan seudun vihreät

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka