Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Yrittäjäyhdistystä on syytä kuunnella tarkasti

Savonlinnan Seudun Yrittäjien vuoden vaihteessa aloittanut uusi hallitus on linjannut toimintaperiaatteekseen yhteistyön ja hyvän keskusteluyhteyden ylläpitämisen kaupungin johtavien virkamiesten kuin myös luottamushenkilöiden kanssa.

Yrittäjäyhdistyksen hallitus katsoo, että heillä on annettavaa esimerkiksi päätöksenteon tueksi. Hallitus esittääkin, että yritysvaikutusten arviointi otettaisiin aidosti käyttöön kaupungin päätöksenteossa.

Niin toimintaperiaate kuin esitys yritysvaikutusten arvioinnista ovat hyviä linjauksia.

Molemmat pitävät sisällään yhdistyksen halun kehittää omalla osaamisellaan Savonlinnan seutua entistäkin vetovoimaisemmaksi alueeksi asua ja yrittää.

Suomen vanhimman yrittäjäyhdistyksen mutta keski-iältään maamme nuorimman yrittäjäyhdistyksen hallituksen toiveita on syytä kuunnella. Kaikki hallituksen jäsenet edustavat uutta, nuorta yrittäjäsukupolvea, joille esimerkiksi laaja verkostoituminen, yritysyhteistyö, digiosaaminen tai kansainvälisyys ovat itsestään selvyyksiä. Jokainen hallituksen jäsen on myös luonut itse yrityksensä ja kehittänyt sitä määrätietoisesti. Näyttöjä tulevaisuudenrakentajilla on siis omasta takaa.

Kaikki organisaatiot tarvitsevat hyviä, vuorovaikutteisia yhteistyökumppaneita silloin, kun suunnitellaan uutta ja rakennetaan tulevaisuutta. Paikallinen yrittäjäyhdistys on parhaimmillaan juuri sellainen omassa kunnassaan.

Savonlinna oli viime vuonna Etelä-Savon harvoja muuttovoittokuntia. Kaupunkiin muutti 220 henkilö enemmän kuin täältä pois.

Vetovoimaa Savonlinnalla ja koko seudulla on. Siksi nyt olisi hyvä takoa, kun rauta on kuumaa. Yrittäjäyhdistyksen hallitus on valmis tarttumaan pajavasaran varteen yhdessä muiden kehittäjien kanssa.