Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Avoin kirje uusille aluevaltuutetuille

Onnittelut! Vaalityö historiallisen suuressa yhteiskunnallisessa uudistuksessa johti siihen, että sinut valittiin yhdeksi hyvinvointialueesi avainhenkilöksi.

Aloitatte työnne vaikeassa toimintaympäristössä, suurten taloudellisten haasteiden ja työvoimapulan ympäröiminä. Samalla kokoontumisia rajoitetaan ja tutustuminen toisiin valtuutettuihin on haastavampaa. Teidän valtuutettujen välinen yhteistyö onkin tärkeämpää kuin koskaan aiemmissa vaaleissa.

Kannustaisin siihen, että valtuustotyössä siirretään omat egot ja puolueen edut toisarvoisiksi tekijöiksi ja haetaan alusta lähtien yhteisiä arvoja, strategisia linjauksia ja toisia kunnioittavia pelisääntöjä. Siihen voi jokainen valtuutettu osaltaan vaikuttaa.

Mitä jos hyvinvointialueen johtamisen tärkein tehtävä olisi henkilöstön hyvinvointi? Niin, että kaikki valinnat ja päätökset tähtäisivät sen vahvistamiseen ja puolustamiseen? Uskon, että siinä piilee suuri mahdollisuus.

Nyt luodaan hyvinvointialueiden työnantajakuvaa ja koko johtamisjärjestelmän tulisi tähdätä henkilöstön toimintaedellytyksiin. Vain sitä kautta voidaan palvella asiakkaat hyvin ja saavuttaa muutkin tavoitteet.

Luottamus syntyy teoista ja tarvitaan rohkeutta toteuttaa uudistuksia. Yksi keskeinen vastuullisuusteko on valita hyvinvointialueen johtoon heitä, jotka kykenevät luomaan työyhteisöön luottamuksellisen ja asiakaslähtöisen ilmapiirin. Avoin, proaktiivinen ja osallistava viestintä on siinä yhtälössä tärkeää.

Nyt luodaan hyvinvointialueiden työnantajakuvaa.

Pääsette pian osoittamaan, että annetut äänet ohjautuivat oikeisiin osoitteisiin. Onnea tärkeään työhön!

Jukka Saksi

KTT, viestintä- ja arvovalmentaja

Vantaa