Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hyvinvointialue arjen turvaajana

Viime aikoina olen ilolla seurannut naapurikuntien ja kaupungin suunnitelmia investoida pelastustoimeen. Sulkavalla toteutimme uudet, toimivat työtilat pelastustoimen henkilöstölle. Vanhat tilat olivat valitettavasti tulleet tiensä päähän, ja henkilöstön nykyaikaisista työtiloista tulee huolehtia.

Sanonta seiniin ei kannata investoida ei toteutunut meillä. Teimme Etelä-Savon pelastuslaitoksen ensimmäisen uuden paloaseman palvelemaan ja tuomaan sitä turvallisuutta mitä alueellamme tarvitaan. Sulkavalta on lähtenyt ambulanssit tai paloautot palvelemaan myös naapurikuntien tilanteisiin.

Palvelua tulee saada uudistuksen jälkeenkin tasapuolisesti. Etelä-Savossa toimii myös sopimuspalokuntia, jotka yhdessä pelastuslaitoksen kanssa luovat sitä turvaa mitä laaja alue ja ensihätä tarvitsevat. Kaikista alueista tulee huolehtia. Jatkoketjuna kaksi ympärivuorokautisesti päivystävää sairaalaa Savonlinna ja Mikkeli huolehtivat jatkosta ja ohjaavat tarvittaessa yliopistollisten sairaaloiden avun piiriin.

Jokainen alueemme kunta tai lakkautettu kunta ja heidän kuntalaiset ovat ansainneet lähellä toimivan sote/hyvinvointiaseman, vanhusten hoito tulee järjestää lähellä. Uudistus ei saa romuttaa kaikkea vanhaa, uudistua täytyy, mutta kaikkea sen kustannusta ei saa kaataa hoidettavan kustannukseksi.

Julkisen palvelun tuotantoa tukevat yritykset, joiden palveluita voidaan tukea palveluseteleillä. Uudistuksessa henkilöstö tulee nähdä vahvana kehittäjinä osana uutta hyvinvointialuetta ja uudistuksen mahdollistajina. Henkilöstön jaksamisesta uudistuksessa tulee huolehtia.

Aluevaaleissa ratkaistaan säilytetäänkö palveluita myös lähipalveluina muuallakin Etelä-Savossa vai keskitetäänkö ne kaikki kaupunkeihin. Käyttäkää ääntänne vaaleissa, sillä on merkitystä myös sinun arjellesi.

Palvelua tulee saada uudistuksen jälkeenkin tasapuolisesti.

Kaisa Ralli

Agrologi-yrittäjä, Sulkavan kh:n pj., 12-vuoden kokemus Sosterin luottamushenkilönä, Sulkavan sote-ohjausryhmän pj., aluevaaliehdokas (kesk.)