Lukijalta | Joulu on perheen juhla

Lapset odottavat innoissaan joulua. Joulukalenterin luukkuja avataan ja lasketaan päiviä milloin joulupukki tulee. Tontut hiipii ikkunoiden taa ja kurkkii, onko kodeissa kilttejä lapsia.

Vanhemmat miettivät lapsilleen joululahjoja sekä miten ja missä joulu vietetään, mennäänkö mummolaan vai vietetäänkö se rauhassa perheen kesken kotona. Näinhän sen pitäisi olla.

Lasten kuuluisi viettää joulu kotona läheistensä kanssa. Mutta, aivan liian moni lapsi viettää joulunsa perhekodissa, sijaisperheessä tai lastensuojelulaitoksessa. Jokaisella lapsella on kuitenkin vanhemmat, isovanhemmat tai muita läheisiä, joiden luona lapset voisivat joulunsa viettää.

Miksi näitä lapsia ei kuitenkaan päästetä läheisten luo edes jouluksi? Joulun pitäisi olla rakkauden ja hyvän tahdon juhla, mutta tällaista varsin epäinhimillistä lastensuojelun toimintaa ei voi kukaan ymmärtää! En tiedä mitään epäinhimillisempää, perhettä ja varsinkaan lasta loukkaavampaa tekoa, kun heidän pitäminen joulunakin erossa läheisistään.

Odotan Suomen valtion heräävän puolustamaan huostaanotettujen lastensa mahdollisuutta päästä edes jouluksi kotiin. Se ei olisi paljon pyydetty. Lapsemme ovat vain hetken aikaa lapsia, miksi emme salli heille lämpimiä joulumuistoja läheistensä seurassa?

Osa huostaan otetuista pääsee läheisten luo jouluksi, mutta sen pitäisi olla kaikkien huostaanotettujen lasten oikeus!

Miksi näitä lapsia ei kuitenkaan päästetä läheisten luo edes jouluksi?

Birgitta Wulf

Kerava

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka