Pääkirjoitus Tyly viesti savonlinnalaisille nuorille

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine on karsinut omasta talousarvioesityksestään pois uimahyppytornin rakentamiseen tarvittavan 30 000 euron summan.

Tämä nimenomainen karsinta on käsittämätön, joten sen täytyy olla pelkästään taktinen veto, jotta keskustelu saataisiin käännettyä pois vaikeammista asioista ja suuremmista rahasummista.

Kaupungin tuoreeseen strategiaan on kirjattu lasten ja nuorten vaikutusmahdollisuuksien parantaminen, mistä myös luottamushenkilöt ovat syksyn aikana laajasti keskustelleet. Ensimmäisessä kokouksessaan nykyinen valtuusto muun muassa päätti ottaa nuorten näkemykset aiempaa paremmin huomioon.

Valtuuston kannanotto oli vastaus nuorten ohjaus- ja palveluverkosto Nepparin vetoomukselle, jossa todettiin, että nuorten esitykset eivät toteudu käytännössä.

Nepparin kannanotossa todettiin, että nuoret esittävät joka vuosi talousarvioon kaikkien saatavilla olevia liikuntapaikkoja, kuten hyppytornia, mutta ne eivät koskaan päädy talousarvioon.

Sitten 712 ihmistä allekirjoitti kuntalaisaloitteen uimahyppytornista, joka olisi turvallisempi vaihtoehto kuin valtatien sillankaiteelta hyppiminen. Sivistyslautakunta esitti uimahyppytorniin tarvittavia rahoja budjettiin.

Yllä olevan historian tuntien Laineen tekemää karsintaa on mahdoton ymmärtää muutoin kuin taktisena vetona.

Todellinen tarkoitus saattaa olla viedä huomio pois siitä, että talousarviosta on karsittu pois uuteen kirjastoautoon tarvittavat puoli miljoonaa euroa. Ja tokihan hyppytornista on helpompi puhua kuin neljän miljoonan euron säästöistä, joita on esitetty sosiaali- ja terveysmenoihin.

Sosterin hallitus kertoo tiistaina, mitä muutoksia kaupungin vaatima sopeutusohjelma käytännössä tarkoittaisi palveluissa. Samana päivänä kaupunginhallitus lyö lukkoon oman esityksensä kaupungin ensi vuoden talousarvioksi.

Parasta olisi, kun lisäisivät hyppytornin budjettiin kuluttamatta asiaan sen enempää aikaa. Sen jälkeen voisivat paneutua kiistanalaisempiin asioihin. Samalla nuoret saisivat viestin siitä, että viimeinkin heitä kuunnellaan ja heidän esityksillään on merkitystä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka