Lukijalta: Tuottajalta kiitos! – Tapahtuman tuotto 640 euroa ohjataan Sosterin lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n Kantar TNS Agri:lla teettämän tutkimuksen mukaan 84 prosenttia suomalaisista on täysin tai melko samaa mieltä siitä, että viljelijöiden tulisi saada nykyistä suurempi osuus ruoan hinnasta. Ja 74 prosenttia on täysin tai melko samaa mieltä siitä, suomalainen ruoka on vastuullisemmin tuotettua kuin tuontiruoka.

MTK ja suomenruotsalaisia viljelijöitä edustava SLC järjestivät 17.11. mielenilmauksen 13 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Etelä-Savon tapahtuma järjestettiin Savonlinnan torilla. Tapahtumassa myytiin tuottajahintaan, eli 40 sentillä liha- ja kasviskeittoa. Halutessaan ruokailijat saivat osoittaa tukensa tuottajalle maksamalla annoksestaan enemmän.

Savonlinnan torilla kävi lähes 400 ruokailijaa ja myös sellaisia kuluttajia, jotka eivät halunneet ruokailla, mutta halusivat silti tulla osoittamaan tukensa tuottajille.

Kuluttajien viesti oli yhtä selvä, kuin Kantarin tutkimuksessa: tuottajan osuuteen ruoan hinnasta halutaan korotus, suomalaista ruokaa arvostetaan ja huoltovarmuudesta halutaan pitää kiinni.

Tapahtuman aikana me tuottajat saimme runsaasti kiitosta ja toivomuksia siitä, että jaksaisimme tuottaa ruokaa myös jatkossa.

Nyt on meidän vuoromme kiittää suomalaisia kuluttajia siitä, että he arvostavat suomalaista ruokaa ja osoittavat sen valitsemalla ruokakoriinsa suomalaisesta raaka-aineesta Suomessa valmistettua ruokaa.

Kiitän myös jokaista torilla vieraillutta henkilöä itseni ja paikalla olleiden MTK-Etelä-Savon, MTK-Savonlinnan seudun, MTK-Punkaharjun ja MTK-Enonkosken puolesta.

Tapahtuman tuotto, 640 euroa, ohjataan Sosterin lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin.

Sanna Hämäläinen

Puheenjohtaja

MTK-Etelä-Savo

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka