Lukijalta: Savonlinna – nyt fokus elinvoimatyöhön!

Kaupunkilaiset äänestivät allekirjoittaneen valtuustoon yhteisiä asioita hoitamaan. Otin kiitollisena vastaan tuen toimia savonlinnalaisten etujen ajajana aikana, jolloin kaupungin tehtäväkenttä kokee ennennäkemättömän mullistuksen.

Ja edelleen kiitollisena olen kuunnellut niitä palautteita ja ajatuksia, joita äänestäjät ovat somessa ja satamassa minulle lahjoittaneet.

Kaupunkimme poliittista keskustelua nyt yhä tiiviimmin seuranneena olen ollut yllättynyt siitä, kuinka vahvasti keskustelu pyörii sisäisissä hallinnollisissa asioissa. Samaa palautetta olen saanut myös äänestäjiltä.

Yrittäjänä olen tottunut siihen, että päätöksentekijöiden keskustelut pyörivät sen ympärillä, kuinka kykenemme paremmin palvelemaan asiakkaita, eli tässä tapauksessa kuntalaisia. Toinen yllätys on liittynyt siihen, että fokus on kaupungin poistuvissa, eikä tulevissa tehtävissä.

Sote-kustannusten sijasta meidän tulisi käyttää aikaamme ja energiamme sen pohtimiseen, kuinka Savonlinna tekee lähivuosina vaikuttavaa elinkeinotyötä.

Joillekin Sosterilla politikointi, jopa keskustelut sairaalan lakkauttamisesta, vaikuttaa olevan tärkeämpi päämäärä kuin liiketoiminnan kasvun ja kehittymisen mahdollistaminen. Tämä on sääli.

Elävä huomisen kunta kuuntelee asukkaita ja alueensa yhteisöjä.

Tuore Wolt kauppa nosti valtakunnan tasolla esiin seikan, joka meidän kaikkien tulisi pitää kirkkaana mielessä myös paikallisesti. Se työ, mitä Savonlinnan yrityksissä tehdään yhdessä asiakkaiden, kumppanien, henkilöstön, johdon ja omistajien kesken ratkaisee kaupungin elinvoiman.

Siksi meidän tulisi nostaa huomio siihen, kuinka muutamme Savonlinnan toimintamallit mahdollisimman nopeasti vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Elävä huomisen kunta kuuntelee asukkaita ja alueensa yhteisöjä. Se luo kaksoisasumiselle ja vapaa-ajanasumiselle laadukkaat puitteet ja palvelut. Huomisen kunta tukee yrittäjyyttä kasvavilla palvelusektoreilla ja kannustaa ihmisiä kuluttamaan kehittyviä palveluita vapaa-aikanaan.

Vetoan kollegoihin ja kuntalaisiin. Tartutaan tähän mahdollisuuteen, jonka kuntakentän murros avaa eteemme. Tehdään Savonlinnasta Suomen elinvoimaisin kaupunki!

Janne Leinonen

Kaupunginvaltuutettu (kok.)

Savonlinna

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka