Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kysymys kansanedustaja Heli Järviselle

Mihin toimenpiteisiin kansanedustaja Heli Järvinen ja hänen edustamansa Vihreät puolue ovat ryhtyneet tai ryhtymässä, jotta suomalaisen maa- ja puutarhatalouden tarvitseman kuivike- ja kasvuturpeen saatavuus turvataan?

Tällä hetkellä vaihtoehdoista vahvimpina ovat turpeen tuonti Venäjältä sekä entisistä neuvostotasavalloista ja jopa Kanadasta.

Vai onko turpeen käytön vaikeuttaminen vain yksi väline suomalaisen kotieläintuotannon alas ajamisessa, mikä näyttää olevan Vihreiden erinomaisesta maatalouspoliittisesta ohjelmasta huolimatta puolueen tavoite? Sivullisena uhrina suomalainen puutarhatuotanto.

Tästä yhtenä esimerkkinä toimii Helsingin kaupungin tuore päätös kieltäytyä käyttämästä suomalaista lihaa ja maitoa tilaisuuksiensa tarjoiluissa. Toki lukuun ottamatta ns. arvokkaampia tilaisuuksia, joissa on esimerkiksi ulkomaalaisia vieraita. Myös valtion keskushallinnossa kaikki kotieläintuotantoa ylläpitävät saati tukevat toimet näyttävät joutuneen Vihreiden jarrutuksen kohteeksi.

Vesa Kallio

Toiminnanjohtaja

MTK-Etelä-Savo