Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Etelä-Savon hyvinvointialueella viestinnän tarve on tiedostettu

Itä-Savossa 14.10. viestintäyrittäjä Jukka Saksi kirjoitti osuvasti viestinnän roolista Etelä-Savon hyvinvointialueen rakentamisessa. Saksi nosti esille muutokseen liittyvän pelon ja epävarmuuden, jotka pääsevät vallalle silloin, kun oikein ajoitettu viestintä ei toimi saumattomasti osana johtamista.

Saksi myös toteaa, että johtaminen on sote-muutoksen avaintekijä ja viestintä johtamisen tärkein työkalu, sillä näin rakennetaan ratkaisukeskeisyyttä ja luottamusta.

Etelä-Savon hyvinvointialueella viestinnän tarve on tiedostettu. Viestintää on tehty kesästä 2020 saakka, kun uudistusta alettiin valmistella sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamissa hankkeissa.

Nyt toimeenpanevan valmistelun aikana Etelä-Savon hyvinvointialueen viestintäorganisaatio on rakentumassa, ensimmäisenä työnä valmisteilla on muutosviestintäsuunnitelma. Tässä tullaan huomioimaan niin henkilöstön, asukkaiden, median kuin muiden sidosryhmien tiedontarve, kiinteänä osana johtamista. Työ on hyvässä vauhdissa.

Mitä vastakkainasetteluun tulee, myös sen vaarat ovat valmistelussa tiedossa. On luonnollista, että kitkaa syntyy, kun organisaatiot ovat lähteneet Etelä-Savossa eri tahtisesti mukaan valmisteluun. Parhaillaan käynnissä olevasta Etelä-Savon hyvinvointialueen valmistelusta voi kuitenkin ilolla todeta, että meillä on hyvä henki. Mukana uutta, yhteistä organisaatiota ovat rakentamassa Essote, Sosteri, Etelä-Savon pelastuslaitos, Vaalijala, Pieksämäen kaupunki sekä Rantasalmen ja Sulkavan kunnat. Asiat ovat edenneet sujuvasti yhteistyössä ja osaamista jakaen.

Sekin on muistettava, että sote-uudistuksen vahvistanut lainsäädäntö valmistui vasta neljä kuukautta sitten. Tällä ajalla valmisteluorganisaatio on pääosin pystytetty, eli vastuuvalmistelijat ja heitä tukevat asiantuntijat ovat suurilta osin aloittaneet työnsä. Parhaillaan vahvistamme myös Etelä-Savon hyvinvointialueen viestintäorganisaatiota, mitä myös johto oman viestintänsä tueksi tarvitsee.

Yhteenvetona voimme todeta, että olemme hyvillä urilla – myös viestinnässä.

Sami Sipilä

Muutosjohtaja

Etelä-Savon hyvinvointialue

Suvi Sikstus

Viestintäpäällikkö

Etelä-Savon hyvinvointialue,

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote,

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri