Lukijalta: Hyvinvointisuunnitelmasta

Kun Savonlinnan kaupunginvaltuustossa 11.10. päätettiin kaupungin hyvinvointisuunnitelman painopisteistä, niin kyllä ilmeni asiantuntemattomuuden ongelma.

Koko käsite hyvinvointi sisältää paljon osasia, joiden käsittely vaatii jäsennystä ja esimerkiksi seuraavan noidankehän käsittelyä: Tutkija esittää jonkin yleisperiaatteen alueellisen hyvinvoinnin edistämiseen. Toteuttaja torjuu sitten esityksen liian epämääräisenä. Kun tutkija sitten esittää tarkennuksia, esityksestä tulee vaikeasti ymmärrettävä ja jälleen joudutaan palaamaan yleiselle tasolle.

Merkittävää lisäksi on, että tuo yleinen-tarkka-yksinkertainen sisältyy yllättävän – ja masentavan – usein erilaisten populistien niihin keinoihin, joilla saa kansaa suggeroitua tuhon teille.

Niinpä kyseisessä valtuustokokouksessakin esitettiin niistä painopisteistä toivomuksia saada kaikenlaista hyvää kaikille ikäryhmille. Kun sitten eräät valtuutetut rupesivat puhumaan, että tarkennetaan painopisteet syrjäytymiseen, matalan kynnyksen palveluihin ja kansalaisten toimintakykyyn sekä otetaan huomioon tutkijoiden hyvinvoinnista kehittämä indeksejä ynnä muita sellaisia, niin eipä moinen mennyt äänestyksessä läpi.

Juhani Heiska

Psykologi

Savonlinna

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka