Lukijalta: Ei alenneta veroprosenttia – vielä

Kaupunginhallituksen tahto veroprosentin laskemiseen on ymmärrettävä, mutta aika sille on erityisen huono.

Koronakriisin seurauksia ei ole vielä kärsitty loppuun saakka, ja myös Savonlinnan nuorten pahoinvointi näkyy ja kuuluu lehdistä ja facebookista. Koronatuet ovat olleet suuri apu, varsinkin lasten ja nuorten kohdalla, mutta on tärkeää muistaa, että nämä tuet ovat väliaikaisia, eivät pysyviä.

Yhden prosentin veronalennus tarkoittaa tavalliselle palkansaajalle muutamaa kymppiä kuussa, mutta kaupungin taloudelle viittä miljoonaa euroa vuodessa.

Tätä summaa tarvitsemme kipeästi sekä kuntalaistemme hyvinvoinnin jälleenrakennuksessa, sekä suunnitelluissa investoinneissa kiinteistöihin ja koulutukseen.

Viisi miljoonaa pois terveydenhuollosta, sosiaalipalveluista tai sivistystoimesta tarkoittaa huonompia palveluita kuntalaisille, tästä ei pääse yli eikä ympäri.

Jos haluamme kasvattaa jonoja esimerkiksi koulukuraattorille, nuorten mielenterveyspalveluihin tai harventaa kotihoidon käyntejä vanhustemme luona, niin tiputetaan vaan veroja.

Epäilemme kuitenkin, ettei tämä lisää Savonlinnan veto- tai pitovoimaa yhdenkään asukkaan kohdalla, päinvastoin.

Savonlinna on hyvässä nosteessa; olemme kääntyneet muuttotappiokunnasta muuttovoittoiseksi, meillä on uusi vire kulttuurin saralla, olemme saaneet uusia koulutuksia korvaamaan OKL:n jättämää aukkoa.

Ei romuteta tätä kiristämällä jo muutenkin rajatuilla resursseilla toimivia palveluitamme. Lasketaan veroja vasta siinä vaiheessa, kun tiedämme tulevat kustannukset ja voimme varmasti turvata laadukkaat palvelut kuntalaisillemme.

Sanna Niemelä ja Esa Valkonen

Savonlinnan Vasemmiston kaupunginvaltuutetut

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka