Lukijalta: Unohtakaa jo se koiravero

Aina säännöllisin väliajoin eri lehtien tekstiviestipalstoille ilmestyy neuvoja, joiden mukaan kaikki koirat olisi verolle pantava.

Näiden neuvojien mukaan tällä hienolla innovatiivisella verolla pelastettaisiin julkinen talous, kuitattaisiin syömävelka ja saataisiin milloin mitäkin hyvää ja kaunista.

Ihmettelen vain, miksi tämä talouspoliittinen ihmetyökalu kohdistetaan mielikuvituksettomasti vain koiriin? Entä kissat, marsut ja hamsterit, kultakalat ja metaanipäästöillä ilmastonmuutosta kiihdyttävät märehtijät?

Jos koiravero olisi sellainen rahasampo, joksi sitä luullaan, niin miksi valtionvarainministeriön virkamiehet, kuntatalouden asiantuntijat tai talouspolitiikkaan keskittyneet ajatushautomot eivät suosittele veron käyttöönottoa?

Tämä voi johtua siitä, että koiravero oli Suomen vältellyin vero ja perintäkustannuksia pidettiin liian korkeina tuottoihin nähden. Ehkäpä koiraveron ainoa vaikutus olisi työllisyysvaikutus, kun entiset TV-lupatarkastajat pestattaisiin virkoihin kiertelemään ovelta ovelle pimeitä koiratalouksia nuuskimaan.

Koiraveroa ei enää ole. Sitä ei enää tule. Unohtakaa jo se koiravero. Lemmikkien verottamisen varaan ei kannata Savonlinnalle menestystä haaveilla. Suvaitsevaisuus, avoimuus ja erilaisuuden näkeminen mahdollisuutena ovat hyvinvoivien ja vetovoimaisten kaupunkien ja kuntien menestyksen taustalla.

Ilmaston ja ympäristön kannalta kestävät työpaikat ja yritykset taas luovat pohjan niille kaivatuille verotuloille.

Juho-Petteri Malinen

Varavaltuutettu (vihr.)

Savonlinna

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka