Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Neuvokas toiminta pelasti jälleen Rantasalmella

Rantasalmella myöhään tiistai-iltana syttyneessä kerrostalon tulipalossa oli ainekset järkyttävään onnettomuuteen.

Onnekkaasti kaikki kodeissaan olleet yhdeksän henkilöä onnistuttiin pelastamaan tai he onnistuivat pelastautumaan.

Ilman ulkopuolisen, tulipalon ohikulkumatkallaan havainneen Anatoli Romanovin neuvokasta toimintaa tilanne voisi olla aivan toinen.

Rantasalmen tulipalon tapahtumat toistavat samaa kuin juhannuksena salaman iskusta syttyneen kerrostalon tulipalo Savonlinnassa.

Savonlinnassa kolmen, neuvokkaan nuoren ja Rantasalmella Anatoli Romanovin ymmärrys auttaa ja pelastaa vaarassa olevia, kertoo kansalaisrohkeudesta, -velvollisuudesta mutta myös lähimmäisenrakkaudesta.

Kotinsa tulipalossa menettäneille tilanne on järkyttävä. Toivottavasti tunnetta kuitenkin lieventää tieto siitä, miten paljon onnettomuuden hetkellä matkassa on ollut myös onnea.

Hienoa on myös se, kuinka nopeasti ja esimerkillisesti Rantasalmen kunta yhdessä terveydenhoitoalan yhteistyökumppaneidensa kanssa pystyivät organisoimaan apua kotinsa menettäneille. Henkisen tuen ja aineellisen avun tarve on varmasti suuri.

Tulipalon syttymissyy on vielä epäselvä, koska sen tutkinta on alkuvaiheessa. Lähes raivokkaasti talon yläpohjassa edennyt palo kertoo kuitenkin siitä, miten tärkeitä palokatkot katon alapuolella ovat.

Löytyykö tulipalosta tutkinnan edetessä myös muuta opittavaa, jää nähtäväksi. Kaikki tieto ja siitä saatava oppi on kuitenkin tervetullutta, sillä Savonlinnan seudulla on suuri määrä Rantasalmen kerrostalon kaltaisia rakennuksia. Pienikin paloturvallisuuden parantaminen voi parhaimmillaan säästää ihmishenkiä.