Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Johan on erikoinen sopimus!

Tarkoitan tuolla sopimusta, josta myös Itä-Savo uutisoi 6.8., jonka perusteella jaetaan Sosterin luottamushenkilöpaikat. Sopimus on syvässä ristiriidassa Sosterin alueen väestöpohjan sekä kuntien maksamien jäsenmaksuosuuksien kanssa.

Sosterin tämän vuoden talousarvion mukaan Savonlinna maksaa Sosterille erikoissairaanhoidosta, perusterveydenhuollosta ja sosiaalipalveluista noin 151,2 miljoonaa euroa ja saa Sosterin hallitukseen ainoastaan neljä paikkaa.

Naapurikunnat Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava maksavat Sosterilla noin 18,2 miljoonaa euroa ja saavat hallitukseen viisi paikkaa. Samassa suhteessa on jaettu myös Sosterin valtuuston paikat. Eihän näin voi olla!

Se miten paikat on jaettu eri poliittisten puolueitten kesken on raju loukkaus lähidemokratiaa ja äänestäjien tahtoa kohtaan. Lähidemokratia edellyttää, että laskentaperusteena käytetään Sosterin alueen kuntien vaalitulosta, eikä maakunnallista. Ei Mikkelin ja Pieksämäen vaalitulos saa vaikuttaa Sosterin alueen paikkajakoon.

Tuo epäoikeudenmukainen sopimus olisi pitänyt päivittää ajan tasalle viimeistään siinä vaiheessa kun Kerimäki, Punkaharju ja Savonranta olivat liittyneet Savonlinnaan. Miksi niin ei tehty? Sitä voi vain ihmetellä!

Ilman sarvia ja hampaita voi todeta, että Savonlinnalaiset neuvottelijat ja päätöksentekijät eivät ole olleet tehtäviensä tasolla. He ovat epäonnistuneet täysin Savonlinnalaisten edunvalvonnassa kun eivät ole lähteneet muuttamaan epäoikeudenmukaista sopimusta paremmaksi

Laskentaperusteena käytetään Sosterin alueen kuntien vaalitulosta, eikä maakunnallista.

Juha Bilund

Savonlinna