Lukijalta: Beautiful Route turismin multihanke

Jos et tavoittele taivaita, et pääse pilviin.

Savonlinnalla on ehkä tietämättään hallussaan koko seutukuntaa yhdistävä mahdollisuus. Olen siitä puhunut elinkeinoasiantuntija Karoliina Helanderin kanssa.

Beautiful Route on turismikierros, jossa tehdään päivän aikana reitti Savonlinna–Punkaharju–Kerimäki–Rauhalinna. Viimeksi mainitun suunnitelmista ei tiedetä vielä, mutta odotellaan.

Tämä idea perustuu monen lähikunnan kritiikkiin siitä, että Savonlinna ei ole generoinut seutua yhdistäviä hankkeita riittävästi ja loogisesti.

Uudet valtuutetut saavat käsiinsä kudelman, joka ei synny hetkessä, mutta jonka toteutuminen toisi kaivattua ohjelmaa kokovuotisesti.

Tietenkään Beautiful Route ei ole yksin bussikierros. Sen voi tehdä omalla autolla ja kesällä laivalla esim Boat Route Punkaharju–Savonlinna–Rauhalinna.

B Route järjestetään eri tasoilla, erilaisia ohjelmia ja menu’ita sisältäen. Mutta aina opastettuna. Ja city sightseeingien tapaan reitillä voi hypätä pois ja ottaa taas seuraavan bussin.

En ole markkinointi-ihminen, mutta näen Beautiful Routessa suuren potentiaalin. Ettei Savonlinnassa sanottaisi niin kuin muinoin matkailupäällikkö: – On kokkeiltu.

Ville-Veikko Valjus

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Savonlinna

Kommentoi